Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mathavreotto med kyckling

Publicerad,

Hej fina läsare

På baksidan av mathavreförpackningen fann jag ett spännande recept som jag testade igår. Nämilgen mathavreotto med ädelost, vitlök och spenat. Till det serverade jag kyckling!

Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl mathavre
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
150 g färsk spenat
1 krm svartpeppar
1 gräddädelost, ca 140 gram

Skala och skiva vitlöken. Fräs hälften av vitlöken i hälften av smöret i en kastrull. Lägg i mathavren och häll på vatten. Smula i buljongtärningen och låt mathavren koka cirka 12 minuter utan lock och omrörning. Hacka spenaten grovt och fräs tillsammans md resten av vitlöken och smöret. Skär ädelosten i bitar. Blanda ner osten och spenatblandningen i mathavren och rör om tills osten smält. Klart!

Jag serverade ju som sagt med kyckling som jag hade marinerat med rapsolja, soja, mango chutney, pesto och sambal oelek. Det blev jättegott till mathavreotton!

/ Emma.

1 Kommentar

  1. Det blev verkligen kanon gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *