Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mat utomlands

Publicerad,

GABRIELLA FRÅGAR:

Hur tycker du det är att hitta bra matalternativ i butikerna utomlands? Packade du med dig vissa saker hemifrån, eller finns det bra utbud där?

 

EMMA SVARAR:

Just i Italien tyckte jag att det var ganska lätt att hitta bra matalternativ. Nu åt vi en del ute på restaurang och faktiskt så hade italienarna bättre koll på gluten och laktos än vad jag trodde att de skulle ha, och de flesta kunde fixa en glutenfri måltid. Enligt en arbetskompis till Pelle som bor i Milano är det tydligen ganska trendigt att inte äta gluten även i Italien. Sen är väl inte restaurangmat den allra ”bästa” maten, men är jag i Milano i tio dagar och äter några sämre måltider (alltså mindre näringsrika) spelar det inte så stor roll eftersom jag äter väldigt näringstät mat annars!

I matbutikerna fanns en hylla med livsmedel ”senza glutine” som betyder ”utan gluten” och det var lätt att hitta bra frukost- lunch- och middagsalternativ. Frukt- och grönsaksdisken var riktigt stor och härlig med flera ekologiska alternativ. Ekologiskt kött samt ekologisk ost och andra mjölkprodukter var det sämre med. Däremot fanns det ekologiska ägg, riskakor, nötter mm. Så vi gjorde det bästa av situationen och valde det som fanns ekologiskt helt enkelt, och köpte vissa livsmedel som inte var ekologiska!

Jag hade förberett mig lite innan jag åkte iväg och t.ex. bakat eget bröd (FODMAP-anpassat) samt packat med mig chiafrön och hirsflingor. Jag vill hellre vara på den säkra sidan än den osäkra sidan. Hirsflingorna hade jag tänkt koka gröt på, men det var jag inte alls sugen på i värmen, utan jag köpte yoghurt istället som jag åt med färska bär och nötter till frukost/ mellanmål!

Lunchen åt jag oftast hemma i lägenheten och likaså middagarna ett par gånger. Flera gånger svängde vi då ihop lite goda sallader och plockmat i form av skinka, riskakor, ost, bröd, skivad frukt och oliver, alltså lite tapasstuk på det hela!

Över lag så är jag väldigt nöjd över hur ”bra” det har gått med att äta just glutenfritt, det hade jag inte förväntat mig! Jag är dock väldigt glad att jag packade med mig eget bröd (för det fanns bara ljust i butikerna, och det blir jag inte mätt på), men annars klarade jag mig fint på utbudet som fanns där nere! Enda saken jag egentligen saknade var att få äta en croissant, men det verkade omöjligt att få tag på. Vi hittade till och med ett glutenfritt bageri, men croissanter var det enda de inte bakade tyvärr!

 

IMG_6785IMG_6758IMG_6735IMG_6740IMG_6745

 

Hur tänker ni när ni är ute och reser? Planerar ni något i förväg?

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Jag var i Los Angeles i april och jag har min själ aldrig ätit så bra på någon resa jag gjort innan. De är väldigt hälsomedvetna där och jag kände mig inte annorlunda – glutenfritt finns det hur mycket som helst av, femtioelva varianter på mjölk, massor av grönsaker att välja bland och grönkål och quinoa äter de så att det sprutar ur öronen.
    https://losangelesapril2015.wordpress.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *