Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mandelpepparkakor

Publicerad,
Fika
Hej ♥
Jag insåg precis att jag glömt dela med mig av receptet från förra veckan pepparkaksbak. Att jag inte kan äta gluten krånglar till det endel och att inte få äta varken saffransbullar eller pepparkakor nu under jul gör mig lite ledsen (jag älskar ju båda två). Men så hittade jag ett recept på mandelpepparkakor (som dessutom är paleovänliga) hos Josefin och bestämde mig för att ge dem ett försök.
Och kakorna blev goda, riktigt goda. Och precis lika krispiga och härliga som vanliga pepparkakor – stort plus!
Ingredienser:
1 ägg
3 msk kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
Vispa ägg och kokossocker poröst, tillsätt sedan kokosmjölk och vatten. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat skål innan du rör ned dem i den blöta smeten. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen innan du kavlar ut den mellan två bakplåtspapper. Stansa ut till önskade former och grädda i den övre delen av ugnen, ca 175 grader, 10-15 minuter (håll koll så att de inte bränns!). Jag lät mina svalna på galler innan jag la dem i en plåtburk för förvaring. 
Nu överlever jag också julen 😀 hihi.
Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Mums!

    Jag har letat efter ett sånt här recept ju!

    Men det får nog vänta till nästa år nu ;

    Ett tips är att baka nyttig kladdkaka med pepparkakssmak! Det kommer upp ett recept på det imorgon på min blogg. Den är bakad på en del mandelmjöl och en del grahamsmjöl. Du fixar den om du bara byter ut grahamsmjölet mot mandelmjöl/kokosmjöl. Kram!

    Svar:
    Spännande! Jag har gjort den här varianten –> http://emmabarremyr.blogg.se/2012/june/nyttig-kramig-och-snabb-kladdkaka.html nu under julmånaden och tillsatt 1 tsk pepparkakskrydda u receptet – helsmarrigt!
    Emma Barremyr
  2. hur länge håller pepparkakorna i en burk i skafferiet??

  3. Hej! Sitter här denna gråa novemberdag och drömmer mig bort till julbak bland dina goda recept… Har dock en fundering kring det här receptet; har skållad, finhackad mandel fallit bort från ingredienslistan eller menar du mandelmjölet när du skriver om den skållade, finhackade mandeln? Tack på förhand för svar, kram!

    • Härligt att drömma sig bort lite 🙂 Mandeln har nog fallit bort från ingredienslistan och jag minns inte hur mycket det var. Det funkar utmärkt att utesluta den skållade mandeln också! Kram

  4. Hej! I texten står det ”rör till sist ner mandeln” men det står inte i ingredienslistan? Hur ska det vara? 🙂

    • Du kan skippa mandeln, jag har missat att skriva ner det i ingredienslistan och nu minns jag inte hur mycket det ska vara. Jag har gjort dem utan mandel också och det funkar bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *