Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mandelpanerad rödspätta med spenatsås och sparris

Publicerad,

Tjohoo på er ♥

Igår lagade jag ett LCHF-inspirerat recept i form av mandelpanerad rödspätta med spenatsås och sparris!

På iPaden läser jag regelbundet tidningar från Readly, bland annat en tidning som heter Allt om LCHF” som har massa spännande recept. Det är inte så att jag har börjat äta LCHF, men jag tycker det är kul att bli inspirerad och läsa tidningar om mat, och när jag såg receptet på den mandelpanerade fisken tyckte jag att det såg så gott ut. Jag tänkte att ”det där kan vi äta sötpotatis till”, men det glömde jag helt bort igår när jag följde receptet….

Men det blev otroligt gott ändå, och frågan är – varför har jag aldrig panerat i mandelmjöl förut?

IMG_5567 IMG_5566

 

Ingredienser (4 personer):

  • 800 gram rödspättafiléer
  • 3 ägg
  • 3-4 dl mandelmjöl
  • salt och peppar
  • kokosolja till stekning

Vispa ihop ägg i en djup tallrik och mandelmjöl, salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg och därefter mandelmjölet. Stek sedan i rikligt med kokosolja ett par minuter på varje sida.

Spenatsås:

  • 150 g färsk bladspenat
  • kokosolja
  • 10 basilikablad
  • 2 dl havrefraiche
  • 1-2 krm malen muskot
  • 1 tsk pressad citron

Fräs spenaten i kokosolja tills den mjuknat. Tillsätt basilikablad, créme fraîche, muskot,citron och salt och peppar. Mixa såsen slät.

Servera fisken med en rejäl sallad, kokt sparris och spenatsås!

 

IMG_5565

 

Mums!!!

 

Det var gårdagens middag det! Idag blir det kokoskokt ris och kyckling hos oss 🙂

Vad blir det för middag hos er?

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. På hemväg från jobbet & med 2 tuffa träningspass under dagen i bagaget skriker magen efter MAT 🙂
    Grekisk sallad, nykokt broccoli & färskostfyllda quornfileer står på menyn 🙂
    Kommer garanterat att bli dessert i form av min smarriga kladdkaka efter 🙂

    Ha en trevlig tisdagkväll 🙂

  2. Matlådemiddag på jobbet idag, fläskfile o potatisgratäng 🙂 till eftermiddagsmellis tidigare idag testade jag att baka muffins på bland annat svarta bönor. Hittade inspiration på en massa olika bloggar, var väldigt skeptisk men man måste våga. Grymt gott blev det 🙂
    Har idag bestämt mig att lägga ner kcalräkning ett tag. och just nu känns det jättebra! Livet ska ju ändå inte handla om siffrorna… ska fortsätta äta 5-6 gånger om dagen o tänka på portionstorlek. Nog ska jag kunna krympa lite ändå utan att räkna, det hänger nog med på köpet i fajten att nå motionsmålen 🙂

  3. Vi brukar skära kycklingfilé i mindre bitar och panera i mandelmjöl – världens godaste chicken nuggets! Eller så kan man mixa mandel själv lite grövre så blir det lite krispigare, också mumsigt. Men idag blir det linssoppa och ägg till middag. 🙂

  4. Hej Emma!

    Hittade din blogg för ett par dagar sedan och är helt fast! Helt fantastiska recept och bra inlägg 🙂 Sen är det roligt att du som jag, även är från Karlstad! En liten fråga kring detta recept (som jag bara måste testa laga idag) kan man använda fryst spenat till såsen också eller blir det konstigt? Har du smaksatt kokosolja till detta eller inte?

    Ha en bra dag!

    • Hej Cecilia! Välkommen och vad roligt att höra att du gillar bloggen 🙂 Kul med en Karlstadsläsare! Det borde funka med fryst spenat till såsen också, och jag använde smakfri kokosolja 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *