Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lyxigt raw chokladmousse

Publicerad,

Hej vänner ♥

Förra fredagen experimenterade jag fram ett så himla gott chokladmousse som fick agera fredagsmys till mig och Pelle!

Det blev ett utsökt sådant!

Pelles kommentar ”MMMM, lika gott som KLADDKAKA!” och då mina vänner vill jag lova att det är bra (Pelle har någon slags svaghet för kladdkaka…. okej, JAG OCKSÅ!). Så vi mumsade gott båda två kan jag säga 🙂 Viktigt är att du hittar riktigt fina och mogna avokados så att det blir ett krämigt mousse utan ”trådar” eller bismak från avokadon.

I övrigt så är det ett riktigt gott, men samtidigt hälsosamt alternativ till mellanmål, efterrätt, kvällsmys eller som topping på t.ex. pannkakaor, gröt, muffins eller liknande!

IMG_6899

IMG_6897

 

Ingredienser:

  • 2 avokados
  • 10 färska dadlar (eller torkade)
  • 4 rutor mörk choklad (jag hade Lindh´s seasalt, men för helt raw – använd raw choklad)
  • 2 msk rå kakao
  • En nypa vaniljpulver

Lägg dadlarna i blöt så att det blir riktigt mjuka. Gröp ur avokado och mixa ihop med dadlar, kakao och vaniljpulver. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan ihop med chokladmoussen. Ställ in den i kylen minst en timme innan servering så att smakerna får gotta ihop sig ordentligt!

Servera med söta hallon och en chokladbit!

 

IMG_6901

IMG_6903

 

Hoppas ni får ett mysigt fredagsmys ikväll mina vänner ♥

STOR KRAM TILL ER / Emma.

10 Kommentarer

  1. Jobbar på Bodystores lager och plockade ihop en order från dig i veckan. Brukar inte kolla namnen så noga men nu såg jag att det var du, roligt! Hoppas det kom fram som det skulle 🙂

  2. Ser supergott ut!
    Nu frukostbloggar jag igen på min gamla goa Frukostera-blogg! Så himla glad att blogg.se kunde återställa den! Kram på dig 🙂

  3. Det där ser helt fantastiskt gott ut, dessutom är det ju nyttigt. Det gillar jag 🙂

  4. Det där ser precis lika ljuvligt ut som alltid finaste Emma – inspiration!

  5. Du är kreativ! Ska testa detta och mycket annat vid tillfälle. Saffranspannkakan såg smarrig ut, men jag vili inte äta mjölkprodukter och då faller den eftersom det var keso i.

  6. Orkar din kropp bestiga Kilimanjaro?

    Med vänlig hälsning Sara

  7. Ska göra detta på jobbet idag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *