Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lyxigt chokladmousse med mint och hallon

Publicerad,

img_8526

Hej mina hjärtan ♥

Att göra eget chokladmousse är både enkelt och väldigt gott, och såhär inför helgen tänkte jag därför tipsa er om det goda chokladmousset med mint som vi gjorde till efterrätt på nyår!

Det kändes både fräscht och nyttigt eftersom jag valde att göra ett chokladmousse utan socker och med mörk choklad. Mörk choklad innehåller massa antioxidanter och tillsammans med grädde och ägg blev det en efterrätt som både mättade och gav massa näring!

Eftersom jag älskar mintchoklad valde jag också att använda en mörk choklad med mintsmak, men det kan man ju göra precis som man vill med.

img_8520 img_8519

Lyxigt chokladmousse med mint och hallon

Ingredienser (4-6 personer):

100 gram mörk choklad med mintsmak

3 dl grädde

3 ägg

Smält chokladen i vattenbak genom att lägga den i en skål i en kastrull med sjudande vatten (OBS, vattnet får inte koka, då kan chokladen bli grynig). Skilj äggulorna från vitorna och vispa sedan hälften av vitan till ett hårt skum med elvisp. Det är klar när du kan vända skålen upp och ner utan att vitan rinner ur.

Vispa sedan grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner i den smälta chokladen. Rör ner chokladbladningen i den vispade grädde och vänd sist ner den vispade äggvitan och rör runt ordentligt tills det blir ett krämigt mousse. Låt sedan chokladmousset stå kallt någon timme innan servering!

Servera chokladmousset med lite vispad grädde, hallon och riven choklad.

img_8524

TIPS!

Vill du ha en sötare variant – ta en ljus choklad! Vill du ha en mindre söt variant – ta en mörk choklad! Vill du ha smak på chokladmousset – välj en choklad med smak! Det går att variera i oändlighet!

 

Trevlig helg ♥

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Meeeeen….sååå gott 🙂

  2. Det låter verkligen gott, och blodsockervänligt! Jag måste definitivt testa, tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *