Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lyxig karljohansoppa

Publicerad,

Hej finisar ♥

Av helgens fynd från svampskogen lagade vi i söndags till en lyxig och så himla god karljohanssoppa till middag! Soppan serverade vi med en sallad och glutenfritt sesambröd som vi lagt lite smakrik ost och kryddor i och kört in i ugnen i några minuter. Underbart gott att doppa i soppan!

Och soppa! Det är höstens mat!

Ger en skön mättnadskänsla och värmer gott ända in i själen!

IMG_3208

IMG_3212

 

Ingredienser:

  • 1 liter hackad färsk karljohanssvamp
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vitt vin
  • 2,5 dl grädde
  • 5-6 dl vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • salt och peppar
  • smör
  • gräslök

Koka den färska hackade svampen i vatten i 15 minuter. Låt rinna av. Kacka under tiden schalottenlök som du sedan bryner i smör tillsammans med svampen. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Mixa sedan svampen till en puré och häll på vin, grädde, vatten, buljong. Låt sedan soppan stå och småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar och strö över gräslök innan servering!

Serveras med ett gott bröd och sallad!

 

Ät och njut!

 

IMG_3213

IMG_3207

 

Hoppas det smakar!

 

Tips på två andra goda och värmande höstsoppor hittar ni här:

 

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Testar brödet nu = kvällsbak 😉

  2. Inspirerades av ditt recept men skapade ett eget… 🙂
    Blev härligt gott!
    Så bra när man kan baka bröd som passar även de som inte tål gluten och/eller mjölkprodukter!

    Mitt recept finns på min blogg:
    http://lindaassarsson.blogg.se

    Tack för att du inspirerar Emma <3

  3. Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten. Här är ett klipp:
    http://youtu.be/qiwmI-qAv60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *