Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lussebullar med mandel- och dadelfyllning

Publicerad,

Hej från julköket ♥

Att få baka och stöka i köket, det är som balsam för själen. Glada jullåtar, tända ljus och en underbar pojkvän vid sidan gör det hela ännu bättre!

Idag har det bakats både lussebullar och pepparkakor, båda glutenfria varianter och frysen är nu fylld med fluffiga bullar och i kakasken ligger de knapriga pepparkakorna och väntar på att få sällskap av ädelost och glögg!

Mumma!

Ett par bullar åkte direkt ner i magen efter lunchen, fortfarande alldeles varma och nygräddade – då de är som allra bäst!

 

img_6803

IMG_6804

IMG_6800

 

Receptet på bullarna är samma grundrecept som till mina kanelbullar, fast denna gången med saffran i!

 

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 gram saffran
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl havremjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, äggvita, kvarg och kokossocker. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det i den blöta smeten. Ställ i ”degen” i kylen en stund medan du gör fyllningen. Ta sedan ut degen och dela den i tio lika stora delar och rulla dem till små korvar (degen blir lite kladdig, men fuktar du händerna med vatten funkar det fint). Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med ägg och strö över lite hackad mandel eller kokoschips. Grädda i ca 15-20 minuter.

Fyllning:

  • 12 dadlar (färska eller blötlagda torkade)
  • 1 dl mandel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser till en kladdig massa.

 

IMG_6802

IMG_6810

 

Pepparkakorna som bakades var samma som förra årets variant, mandelpepparkakor <– (klick)!

Perfekt med påfyllning av dessa godsaker, för ikväll vankas det glöggfika här hemma med fina vänner! Wiiieeee!

 

Kram / Emma.

1 Kommentar

  1. Vad kan man använda istället för kokossocker om man inte ha de hemma? Funkar de med samma mängd honung?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *