Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ljuvliga sötpotatispommes med sesamfrön och yoghurtsås med lime och ingefära

Publicerad,

IMG_5249

Hej vänner ♥

Jag är ett stort fan av enkel vardagsmat, men jag är också ett stort fan av vardagslyx!

Det ska inte vara för avancerat, och det ska samtidigt vara gott och lyxigt, helst varje dag. Hehe. Jag älskar att njuta så mycket jag kan varje dag, och mat är något som ger mig den njutningen!

Att göra sötpotatis och lax på en plåt är både enkelt, gott och lyxigt! Därför kan jag inte annat än att älska just sötpotatis och lax som är en sån himla underbar kombination ♥

IMG_5225

Sist satte jag varmluftsugnen på 225 grader. Skalade och strimlade ett gäng sötpotatisar som jag sedan ringlade olivolja och strödde sesamfrön och flingsalt över. På andra plåten la jag laxfiléer som kryddades med salt och peppar och körde sedan in båda plåtarna i ugnen. Laxen blev klar lite tidigare än sötpotatisen så den tog jag ut och lät svalna lite under tiden som sötpotatisen gräddades klar!

IMG_5229

Såsen till denna ljuvliga skapelse blev en sås gjord på turkisk yoghurt, philadelphiaost, lime, ingefära, salt och peppar. Mums! En underbar och syrlig sås som passar bra till de söta sötpotatisstipsen och den salta laxen!

Recept:

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 lime
  • 1 msk riven ingefära
  • salt och peppar

Blanda ihop turkisk yoghurt och philadelphiaost. Riv skalet från limen och blanda ner tillsammans med ingefäran + salt och peppar efter smak.

IMG_5244

Salladen till maten bestod här av egenodlad ruccola och spenat, hemodlade jordgubbar (lyckan i hemodlat alltså ♥) samt gurka och tomat från butik.

Så ljuvlig, gott och lyxigt!

Denna rätt rekommenderas varmt om i vill ha något snabbt, enkelt och gott till middag vare sig det är vardag eller helg!

IMG_5247

 

Nu blev jag hungrig också när jag satt och skrev ihop inlägget! Dags att laga ihop middag, hihi!

Ha en fin kväll mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Så fina dina pommes blir! Mina blir ALDRIG bra:(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *