Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Linsgryta med saffran

Publicerad,

Jag har ju lovat er att dela med mig av alla recept från veganveckan som vi gjorde, men tar det lite pö om pö för att det inte ska bli så mycket recept på en gång.

Alla tidigare recept hittar ni här, och näst ut på tur är den här ljuvliga linsgrytan med saffran! Wow alltså, det här blir ett bra recept att plocka fram i höst när kylan omfamnar oss och vi vill ha varm middag i våra magar!

Enkelt och lättlagat också. Varsågoda, scrolla för recept!

Vegansk lingryta med saffran

4 personer

10 cm hackad purjolök (gröna delen vid fodmap)
1 röd paprika
1/2 liten zucchini
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 -3 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran
380 g krossade tomater
4 dl kokosmjölk
1 msk grönsaksfond
2 förpackningar röda linser á 380 g
Salt och peppar

Fräs lök, paprika och zucchini i lite olja tills det mjuknar och får lätt färg. Tillsätt saffran och låt fräsa någon minut till. Rör sedan ner alla ingredienser utom linserna och låt sjuda i 5 minuter. Hall av spadet från linser och skölj dem. Vänd ner i grytan, rör runt och låt dem bli varma. 

Servera med ris, quinoa, bulgur eller liknande. Toppa med cashewnötter!

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Wow vad gott detta låter! Det blir till att prova detta så snart som saffran säljs till lite vettigt pris ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *