Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Linsbiffar i hamburgerbröd på ett färgglatt fat

Publicerad,

Hej snyggisar ♥

Idag blev det veggomiddag och jag fick äntligen för mig att testa linsbiffar som jag länge velat gjort! Och jag förstår INTE varför jag inte gjort det tidigare? Det var otroligt gott (tyckte jag, inte Pelle – men han gillar inte heller jordnötssmör som biffarna inkluderade, så det var inte så konstigt att det inte var det godaste han ätit, hehe), men för mig som ÄLSKAR jordnötssmör var såklart de här biffarna rena drömmen 🙂 Och den sötstarka såsen blev pricken över i:et om jag säger så!

IMG_0811

IMG_0818

 

Ingredienser (8 biffar, 4 personer):

  • 4 dl kokta linser (ca 2 dl okokta)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 små finrivna morötter
  • 1 ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 nypa salt och peppar
  • 2 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop linser jordnötssmör, morot och ägg. Tillsätt kryddor och smaka av. Jag kokade mina linser i salt och behövde därför inte salta så mycket sen. Tillsätt sist fiberhusk och låt sedan smeten svälla en stund. Olja in en ugnssäker form med kokosolja. Fukta händerna med kallt vatten och forma sedan 8 biffar av linssmeten som du sedan gräddar i ugnen i 20-25 minuter (tills de får lite färg).

Sås (4 personer):

  • 1 dl kvarg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mangosylt (klicka för recept)
  • Curry
  • Örtsalt
  • Chilipulver

Blanda ihop kvarg, turkisk yoghurt och mangosylt. Smaka av med kryddor tills det passar din smak. Såsen blir otroligt god då mangon ger en härlig sötma medan curry och chili hettar till lite – mums!

Klicka för recept på brödet!

 

Servera linsbiffarna med bröd, sås och ett gäng färgglada grönsaker!

 

IMG_0816

 

Hoppas det smakar 🙂

 

Kram / Emma.

1 Kommentar

  1. Såsen verkar superb! Ska testas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *