Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lins- och sötpotatisgryta med oumph!

Publicerad,

Hej vänner ♥

Förra veckan testade jag och Pelle oumph för första gången!

Wow alltså! Det var oväntat gott tyckte vi båda två. Jag stekte det i kokosolja och smaksatte endast med lite salt och peppar och det blev fantastiskt till grytan med sötpotatis och linser som jag gjorde. Konsistensen var näsan som grillad kyckling och ja, om jag inte hade vetat att det inte var kött, så hade jag nog inte tänkt på det!

Men vad är oumph för något kanske ni undrar?

Oumph är gjord på bönor och är sjukt bra mat – både för vår hälsa och för vår miljö. Klimatpåverkan är så låg att vi och alla andra människor på jorden kan äta det varje dag om vi vill.

Testa om ni inte gjort det, jag rekommenderar det varmt!

Här har ni en ljuvligt god, veganskproteinrik och otroligt mättande middagsgryta med Oumph!

IMG_4601 IMG_4604

Ingredienser:

  • 400 g sötpotatis
  • 5 cm purjolök (den gröna delen vid FODMAP)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 500 ml passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 förpackning á 280 g oumph
  • 2-3 msk kokosolja till stekning
  • salt och peppar

Skala sötpotatisen. Hacka sedan sötpotatis, lök och basilika smått, lägg en rejäl klick kokosolja i en gryta och fräs det sedan några minuter tillsammans med curry. Häll på kokosmjölk, krossade tomater, vatten och fond. Låt koka upp och lägg i linserna. Koka på låg värme i 10-15 minuter till linserna och sötpotatisen blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar. Stek oumph i 4-5 minuter i en rejäl klick kokosolja, salta och peppra. 

Servera grytan med oumph och lite riven kokos!

IMG_4607 IMG_4605

Min IBS-mage var väl kanske inte sådär jätteförtjust i oumph eftersom det är gjort på bönor. Ena dagen åt jag lite mer och då blev det uppror. Till lunch dagen efter testade jag lite mindre och då gick det bättre – så en liten mängd klarade min mage av. Wiiiieee!

 

Ska ni testa en veggorätt så ska ni testa den här!!!

Så god och så mättande!

 

Kram / Emma,

2 Kommentarer

  1. Åh va glad jag blir att du väljer att äta mer veganskt <3 Man får försöka göra så mycket man kan för djuren och miljön.

    • Jag är också himla glad över det! Är medveten och försöker göra medvetna val för djur och miljö, och vill även uppmuntra till det. Det finns så mycket vegetariskt att upptäcka och det är såå gott dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *