Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Laxsallad med zucchini

Publicerad,

 

Kolla kolla kolla!!! Jag åt den här drömmiga och färgglada salladen till lunch idag och hälften av ingredienserna kom från vår egen trädgård!

Alltså det är SÅ HIMLA UNDERBART med allt vi skördar från trädgården just nu! Vi har massor av tomater, gurka och paprika. Flera auberginer på väg, stora zucchinis, sallad och rotfrukter som morot, palsternacka och rödbetor i lådorna. Det är fantastiskt att kunna gå ut en runda i trägården och plocka ihop ingredienser till lunch och middag!

Det blir mycket stora sallader av alla grönsaker och som lunch de senaste veckorna har jag fått en ny favorit – laxsallad med smörstekt zucchini. Lax, zucchini, spenat, tomat, gurka och paprika har jag alltid som bas, men resten av ingredienser varierar lite utefter det vi har hemma. Jag har nästan alltid i quinoa också, men det tog slut igår så det räckte inte till dagens sallad. Oliver, fetaost och soltorkade tomater är himla gott att blanda i och även någon frukt som bryter av med lite sötma. Idag blev det melon. Sen toppar jag hela salladen med lite nötter, idag rostade pinjenötter, men salta cashewnötter är också otroligt gott och ger en härlig crunch!

Sugen på receptet? Scrolla vidare 🙂

 

 

Laxsallad med zucchini

Ingredienser (2 personer)

2 tinade laxfiléer
400 g zucchini
2 portioner quinoa (brukar ha i det, men hade ingen idag så finns inte med på bilderna)
2 nävar babyspenat
10 cocktailtomater
1/2 gurka
1/2 paprika
1 bit melon
75 g fetaost
6-8 soltorkade tomater i olja
12 oliver
1 näve pinjenötter
Smör, salt och peppar

Kör in laxen i ugnen i 12-15 minuter på 200 grader. Hacka zucchinin i tärningsstora bitar. Hetta upp en panna med smör och stek sedan zucchinin mjuk. Hacka under tiden de andra grönsakerna och fetaosten i mindre bitar och blanda sedan ihop med lax, zucchini och quinoa. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strössla över salladen.

Ät och njut!

 

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *