Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Laxplåt – snabb, enkel och lyxig vardagsmat

Publicerad,

Kycklingplåt är en favoriträtt här hemma som ger oss en enkel, men samtidigt vardagslyxig middag! Det är mat som kräver minimalt med tid, vilket är något vi uppskattar extra mycket sedan vi blev föräldrar.

Förra veckan gjorde jag en ny variant på vår älskade kycklingplåt, och istället för kyckling la jag på en stor laxsida som sedan fick trängas med ett gäng färgglada rotfrukter!

Rotfrukterna skalades och klyftades redan på morgonen eftersom jag visste att vi skulle vara på språng hela dagen, så när vi kom hem lagom till middagsdags var det bara att slänga ut allt på plåten och skjutsa in i ugnen. Så jädra smidigt!

Sen serverade vi det hela med en smarrig basilika- och fetaostsås. Det var så fantastiskt gott! Och ja – otroligt lyxig vardagsmat!

 

Laxplåt med fetaost- och basilikakräm

Ingredienser (4 personer):

800 g laxsida
4 rödbetor
4 potatisar
4 palsternackor
4 morötter
2 små sötpotatisar
150 g fetaost
1 liten burk Oatly fraîche
1 kruka basilika
Olivolja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 235 grader. Lägg på laxsidan på en bakplåtspappersklädd plåt. Skala och klyfta rotfrukterna och lägg runtom laxen. Ringla olivolja över rotfrukterna. Salta och Peppra både lax och rotfrukter och kör sedan in i ugnen i 25-35 minuter (tills laxen är genomstekt och rotfrukterna börjar få färg. 

Under tiden laxen är i ugnen kan du göra såsen. Mixa ihop fraîche och basilika till en kräm. Mosa fetaost med en gaffel och blanda sedan ihop med basilikakrämen. Tål du vitlök kan jag rekommendera dig att pressa i en vitlöksklyfta också. Servera sedan lax och rotfrukter med basilika- och fetaostsås och en fräsch sallad. 

 

Åh, älsk på middagar likt dessa alltså <3

 

Jag klippte även av en bit av laxsidan och la på en annan plåt med några rotfukter utan salt som jag gav till Elsa, och hon mumsade i sig med god aptit vill jag lova!

 

Kram / Emma.

 

2 Kommentarer

  1. Alltså Emma! Jag visste att detta skulle bli gott men det var helt MAGISKT! 😀 Jag gjorde detta till kvällsmat idag och wow alltså! Såsen jag hade till gjorde jag på havregurt (Yogoat) med färsk basilika, citronsaft, lite vitlök, örtsalt och peppar. Tusen tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *