Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Laxpizza på kokosbotten

Publicerad,
Hej vänner 
 
Söndagslunchen blev en ny variant pizza.
 
En laxpizza på kokosbotten med rödbets- och fetaosttopping!
 
Sjukt gott, färgglatt och mättande!
 
Ett litet halleluja moment, ni vet – när man hamnar i den där sköna mathimlen? 🙂
 
 
 
Kokosbotten:
4 ägg
1/4 dl turkisk yoghurt
1/4 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
3/4 dl kokosmjöl
En nypa salt
 
Rödbetsröra:
3 små rödbetor
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka basilika
Örtsalt
 
Kör alla ingredienser i en mixer till en härlig gegga.
 
Tomatsås:
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl passerade tomater
1 msk pesto
 
Blanda ihop alla ingredienser.
 
Övrigt:
100 gram fetaost
Bladspenat
Pizzakrydda
 
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggen flufigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i runt 10-15 minuter. Gör under tiden tomatsåsen, laxen (stek lax i smör, salt och peppar och hacka den i bitar) och rödbetsröran.
 
Ta ut pizzabotten när det fått lite färg. Smeta på tomatsås, lägg på spenat, lax och klicka ut rödbetsröran. Smula över fetaost och toppa med pizzakrydda. Grädda pizzan i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad.
 
 
 
Receptet är precis lagom för 2 personer med en sallad till! Vi delade pizzan på hälften och även om det såg lite fjuttigt ut höll vi oss mätta länge både två. Alla tummar upp för det!
 
Kram / Emma

5 Kommentarer

  1. rödbetor på pizza, vilket spännande recept. Tvivlar dock inte på att det smakade gott, lax + rödbetor är en riktigt bra kombination 🙂

    Svar:
    Ja, visst är det en bra kombo 🙂 Har tappat rödbetorna lite på sistone, men känner att jag ska äta lite mer av det nu – gärna tillsammans med lax 🙂
    Emma Barremyr
  2. Hur många personer är detta recept beräknat till? 🙂 –

    KRAm

  3. Oj kommenterade för snabbt, såg att det var till 2 pers nu! Sorry 🙂

  4. Hej Emma. Tànkte bara saga att aubergine receptet jag kommenterade tidigare finns pa bloggen nu 😉 http://skippanudlarna.com/2013/05/13/gratinerad-aubergine-med-tomat-och-morotsfyllning/

    Pizzan ser btw fantastisk ut, brukar gora ròdbetspizza med pesto istallet for tomatsas, det ar sa gott 🙂

    Svar:
    Ååh, spännande! Det ska jag testa, för det lät verkligen supergott! Tack för tipset söta!
    Emma Barremyr
  5. Åh, sådant moments älskar jag =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *