Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Laxfilé med kräft- och fetaostfyllning

Publicerad,

IMG_0145

Hej vänner ♥

Förra veckans fredagsmiddag var något av det godaste jag ätit på länge! Vi gjorde laxfilé med kräft- och fetaostfyllning som vi serverade med ett fluffigt potatismos.

Sååååå fantastiskt gott!!!

Tack vare den goda kräftfyllningen blev det en lite lyxigare variant på vardagsmaten lax med mos, som helt plötsligt förändrades till perfekt fredagsmat!

Om ni inte hade någon aning om vad ni skulle laga för gott i helgen så vet ni det nu, hihi. Rekommenderar den här smarriga fisken varmt!

IMG_0146IMG_0144

Laxfilé med kräft- och fetaostfyllning

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 bitar laxfilé
  • 75 g fetaost
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1/2 dl dillmajonäs
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär en skåra i varje laxbit och lägg ner dem i en smord ugnsform. Salta och peppra på laxen. Mosa fetaosten med gaffel och hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda sedan ihop fetaost, kräftstjärtar, majonäs, crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela sedan fyllningen på laxen och sätt in i ugnen i 12-15 minuter.

Potatismos:

  • 1 kg skalad potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 nypa salt, peppar och riven ost

Koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt, peppar och lite riven ost.

Servera fisken med mos och grönsaker!

IMG_0150IMG_0151

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *