Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lax med dillstuvad potatis och morot

Publicerad,

Hej vänner ♥

Jag har aldrig tidigare gjort varken stuvad morot eller stuvad potatis. Men så kom jag över ett recept hos Ica och blev himla sugen på att testa! Det lät ju bara så magiskt gott, bara hör – DILLSTUVAD POTATIS OCH MOROT!!!!

Mmmm, jag kan lova att det var lika gott som det lät 

Till den dillstuvade moroten och potatisen serverade jag ugnsstekt lax och en alldeles underbar sallad!

Det var lyxig måndagsmat minsann!

IMG_3208 IMG_3209

Ingredienser (4 personer):

4 laxfiléer

4 stora morötter

12 små potatisar

2 dl mjölk

2 dl smetana

4 tsk majsstärkelse

35 gram dill

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela morötter och potatis i mindre bitar och koka dem sedan var för sig i varsin kastrull med saltat vatten. Låt rotfrukterna rinna av. Sätt in laxen i ugnen i ca 12-15 minuter. Gör under tiden stuvningen genom att blanda mjölk och smetana i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Låt koka 3 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar, lägg ner potatis, morötter och dill. Blanda runt och servera sedan tillsammans med lax och en god sallad!

Jag älskar att piffa till min sallad med lite frön, kokos och russin 

IMG_3212 IMG_3214

Vi lagade dubbelt upp och fick riktigt smarriga matlådor till dagen därpå!

 

Mycket mättande och gott kan jag lova!

Hoppas det smakar hos er också ♥

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Så gott de ser ut, älskar lax! 🙂

  2. Det ser supergott ut! 🙂
    Varför använder du smetana? Blir det en bättre stuvning då än när man gör en ”vanlig” stuvning?
    Den innehåller sjukt mycket kalorier i alla fall! 🙂 Så är lite nyfiken. Om det är ett sådant substitut som är mycket bättre att äta, trots att det innehåller så mycket mer kalorier.

    /Amanda

    • Jag följde ett recept från Ica (som jag länkat till i inlägget), och i det skulle det vara smetana, så jag tog smetana. Visst är det mycket kalorier, men det var också väldigt mättande och gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *