Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Läsartips!

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det är så roligt när ni läsare delar era tips med mig, taggar mig i era bilder och testar mina recept! Det är en fantastisk värld vi lever i och att få inspireras av varandra är otroligt roligt. Håller ni inte med?

Lisa, en bloggläsare från Norge har gjort en hälsosam marsipantårta som ser otroligt god ut och efter att ha mailat recept och bild till mig kände jag att jag ville dela den vidare med er!

Ser den inte otroligt god ut? Jag skulle gärna vilja smaka en bit 🙂

superkake2

 

Kakebunn:
  • 2 egg + 2 eggehvitter
  • 40 g vaniljeprotein  (kan byttes ut med annen tørrvare som mandelmel/havremel + litt vanilje essens)
  • 30 g kokosmel
  • 10 g havremel
  • 40 g søtstrø
  • 50 g most banan
  • 1 ts bakepulver
Pisk eggene sammen med den moste bananen og søttrø. Bland så inn de tørre ingrediensene. Stek kakek i ovnen på 175 grader i ca 15 min ( sjekk ofte, og stikk i den så den ikke blir tørr, den er best om den er litt ”fudgy”, i en firkantet langpanne slik at deigen blir ca 1 cm høy.

Når den er ferdig: del kaken i 2 og legg oppå hverandre. Skjær rundt kantene så kaken blir litt mindre (den blir ganske ”masiv” når man får på krem og marsipan!) og pass på at de to delene er like. kantene kan du spise. Avkjøl de to bunnene i kjøleskapet over natten. 

Marsipan: 1 eggehvitte + 75 g mandelmel + 60 g sukrinmelis (kan kverne søtstrø i blender) + 1 ts yaconsirup/daddelsirup. Bland alt sammen og kna godt til en liten klump, og la den stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag er det bare å kjevle ut marsipanen så flat som mulig (som et vanlig marsipanlokk) Åpne kokosmelken og ta ut det øverste (tykke) laget. Pisk dette sammen med litt søtstrø. Halvparten av kremen legges så oppå den første bunnen. Om du vil kan du ha inni noen bær/frukt. jeg hadde bringebær. Leg deretter oppå bunn nummer 2, og topp med resten av kremen. Til slutt legger du på marsipanlokket og skjærer av marsipanen slik at den blir jevn med kakekanten. Pynt etter ønske ! 😀

 

Norska är ett underbart språk som gör mig glad, så därför fick receptet vara kvar så!

Lisa hittar ni här på instagram!

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Wow till Lisa, vilken fantastisk skapelse. Jag vill ha!

  2. Tusen takk, Emma! Ha en fin dag 🙂

  3. Yummmieee! Berätta när du har provat den 🙂

    Och vilken jättefin blogg du har!

  4. Det här såg ju fantastiskt gott ut! Jag som älskar marsipantårta borde ge mig på att prova den här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *