Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Läsarfrågan om kokosmjölk

Publicerad,

 

IMG_5715

 

Vad menar du med krämig kokosmjöl? Kokosmjölk för mig är sån på burk som oftast står i asiatiska hyllan, är det sådan du menar? Sett flera bloggare som skrivit kokosmjölk, krämig kokosmjölk, kokosgrädde men jag hänger inte alls med.

 

Jag vet att ni är många som funderar på detta då det dykt upp en hel del frågor den senaste tiden!

Det finns många varianter av kokosmjölksprodukter och från olika märken och jag förstår därför att det kan vara svårt att hänga med. Själv använder jag näsan uteslutet krämig kokosmjölk i tetraförpackning från Santa Maria i min matlagning. Jag gillar inte att köpa mat i konservburkar, utan väljer då hellre den i tetraförpackning. Den är inte ekologisk, men har ändå ett väldigt bra innehåll – endast kokos och vatten och utan tillsatser och andra konstigheter. Eftersom den är extra krämig är den också den allra godaste vilket också är en av anledningarna till varför jag väljer just den. Smaken är helt ljuvlig 🙂

Vad gäller kokosgrädden så är den ganska ny på marknaden och därför har den kanske inte dykt upp i alla butiker. Jag köper min på Ica Maxi, men tyvärr finns inte kokosgrädden i tetraförpackning och därför får det bli i konserv. Kung markatta har en ekologisk variant, men den var slut när vi handlade i helgen så det fick bli Icas variant. Kokosgrädde är mycket tjockare än vanlig kokosmjölk och blir ungefär som vispad grädde när man vispar den med elvisp! Den är alldeles skitgod och ett härligt alternativ till den vanliga grädden 🙂

 

IMG_5713

 

Goda recept med kokosmjölk:

 

Goda recept med kokosgrädde:

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Varför gillar du inte att köpa mat i koservbrukar?Är det dåligt? :/

  2. Kokosgrädde har funnits i tetra i flera år från blue dragon! Den heter ”coconut cream”

  3. Behöver man separera mjölken och vattnet när man vispar kokosgrädde? 🙂

  4. jag förstår inte vilken del av förpackningen man ska använda! Använder man bara den fasta delen och kastar vattnet? Eller använder man vattnet och den fasta delen?

    Kramar

  5. Jag brukar också köpa icas kokosgrädde men den innehåller ju en del tillsatser så ikväll testade jag att vispa santa marias extra creamy kokosmjölk till kokosgrädde och det gick alldeles utmärkt! 🙂 hällde i hela innehållet i en bunke o vispade ca 5 minuter sen hade jag en perfekt konsistens på grädden. Så tips till er andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *