Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lasagne med aubergine

Publicerad,

Hej ♥

Lasagne har ända sedan jag var liten tillhört en av mina favoriträtter (jag har alltid varit den som hellre ätit lasagne än spagetti och köttfärssås). De två senaste åren har jag dock ätit enligt glutenfri kost och därför blir det inte lika ofta att lasagne här hemma längre. Varför vet jag inte – för det går ju att göra glutenfria varianter också? Jag har sedan två år tillbaka gjort t.ex. den här, den här eller den här. Alla glutenfria och snälla mot magen!

Igår gjorde jag ännu en lasagne att lägga till samlingen, en underbar lasagne med aubergine som även gick hem hos Pelle!

Mums tyckte vi båda 🙂

IMG_1050

IMG_1054

 

Ingredienser (4-6 personer):

  • 500 g (älg)färs
  • 1 gul lök
  • 1 dl pesto
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 aubergine
  • 2 msk smör
  • 3 msk (havre)mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 150 gram riven (präst)ost
  • Salt och peppar
  • Pizzakrydda

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn lök  i smör och tillsätt sedan älgfärs. Krydda med salt och peppar och tillsätt sedan pesto, krossade tomater, sambal oelek och tomatpuré. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken och koka upp innan du lägger i osten (spara lite att toppa med). Tillsätt salt och peppar efter smak. Skölj av auberginerna och skiva dem i 1/2 – 1 cm tjocka skivor. Varva sedan aubergine, köttfärs och ostsås i en ugnsform (jag använde en 20×30 cm) och avsluta med att strö över resten av den rivna osten och pizzakryddan. Gratinera sedan i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med en god och färgglad sallad!

 

IMG_1053

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Tack Emma!
    Denna lasagne var verkligen supergod och jättesnäll mot min glutenkänsliga mage!!

  2. Hej och tack för alla fina recept. ska det vara den gröna eller röda pesto? 🙂
    Jag gör nästan varje dag minst 1 till 2 av dina recept. älskar din blogg. du är en förebild för mig

    • Hej! Kul att du gillar mina recept, det gör mig jätteglad! Jag brukar använda grön pesto, men röd funkar det med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *