Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Lärdomar om trädgård

Publicerad,

Hej vänner ♥

Nu har första sommaren i huset snart passerat och jag känner mig så lyckligt lottad som får bo i hus. Vi trivs så himla bra här och jag älskar vår lilla, lilla trädgård (ja den är väldigt liten), som trots det ändå har fyllt sitt syfte under sommaren.

Jag har njutit av att få pyssla, plantera och rå om mina blommor, odla och se saker växa! Att vara i trädgården är en mental frizon där jag nästan glömmer allt runtomkring mig. Växterna gör mig så lycklig att det är löjligt!

I sommar har jag plockat mängder med hallon, skördat både dill, ruccola, spenat och gräslök. Det andra har jag väntat och väntat på, och nu äntligen har jag även skördat mina första morötter, ett helt gäng med ärtor och min allra första gurka. Wiiiiieeee! Lyckan i det hönni ♥

IMG_6660 IMG_6664

Jag har också lärt mig en hel del. Jag är en ”learning by doing”. Jag har svårt att läsa mig till saker förväg, utan det är först när jag gör saker själv som jag faktiskt lär mig.

Det här har jag lärt mig om trädgården i år:

>> Rådjuren älskar ärtor, jordgubbsplantor och vinbärsbuskar. Nästa år ska jag inte ha ärtorna i odlingslådorna, och jordgubbarna samt vinbärsbuskarna ska skyddas ordentligt, som i år tyvärr blev helt förstörda tack vare rådjuren. Herregud – de måste väl ha annat att äta såhär års tänker jag?

>> Jag ska inte fylla odlingslådan med så mycket. Tar jag bort ärtorna nästa år (som nästan tog över allt) så räcker den med morötter, dill, gräslök och sallad i en låda.

>> Jag fick en gurkplanta av personen jag jobbar som personlig assistent åt och inser att solsidan på vår framsida är perfekt för gurkplantor – den växer så det knakar – så det ska jag odla själv från början nästa år (trodde man behövde växthus till det, men icke)! Jag tror även att en tomatplanta skulle trivas bra i värmen där, så det ska jag också odla nästa år.

>> Ärtorna ska också få stå på framsidan intill väggen (där rådjuren inte går) i en stor kruka med pinnar som de kan klättra på.

>> Dalia, lobelia och petunia är otroligt tacksamma blommor som jag kommer plantera även nästa år!

>> Växter mår bra och växer bättre av lite extra näring, det ska jag också se till att mina plantor får nästa år.

IMG_6666 IMG_6669

 

Har ni något superbra odlingstips eller tips angående trädgård får ni gärna dela med er ♥

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Precis så kände jag efter vår första sommar (dvs första året) – att jag var så glad över det som kommit upp och som jag fått njuta av, men att jag också lärde mig så mycket. Framför allt lärde jag mig i slutet av sommaren att sniglarna tog över… liksom rådjuren. Så i år blev det ingenting! Däremot har jag just grävt upp hela ”kökslandet” som var övervuxen och rivit de gamla pallkragarna där. Nu håller jag på och lägger sten, och tänker sätta upp odlingslådor på hjul. Lär vara mer snigelsäkert! Men mot rådjuren hjälper inte det förstås – men jag har planer där också. Så nästa år, DÅ! 🙂

    • Härligt med så många lärdomar! Så kul att få pyssla lite också 🙂 Här har vi klarat oss från sniglar, men jag har planer för rådjuren nästa år!

  2. Jag rekomendera dig att odla sallad! Jag har odlat det i 2 år nu och det är det mest lönsamma. Minimalt med arbete och man får M-A-S-S-O-R! Riktigt gott och krispigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *