Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingtacos

Publicerad,

Hej vänner ♥

Har ni testat att göra kycklingtacos någon gång?

Det väldigt gott, och inte så mycket svårare än att bara byta ut den vanliga köttfärsen till kycklingfärs istället. Jag använder sällan tacokrydda länge – tyvärr så är just tacokrydda döden för min mage, och ni andra med IBS/ känsliga magar vet nog vad jag menar. Men jag tycker det är gott att krydda med salt, peppar och lite curry för att få smak på kycklingfärsen och sedan servera extra goda tillhör till istället.

När vi var i Idre för några helger sedan gjorde vi kycklingtacos en kväll. Till kycklingfärsen serverade vi då grönsaker som machesallad, paprika, gurka, majs, tomat och banan. Sen mosade jag ihop en sås på turkisk yoghurt och jordnötssmör, som passade otroligt bra till just kycklingfärsen vi gjort!

Till alla dessa ljuvliga godsaker åt vi ekologiska krispiga natchos!

 

IMG_9395 IMG_9397 IMG_9399 IMG_9401 IMG_9412

 

Mums alltså – det måste ju vara den mest perfekta fredagsmaten!?

Kanske får ni lite inspiration till morgondagens fredagsmys?

 

Och bara så att ni inte missar det – om ni inte testat kycklingtacos måste ni alltså göra det!!!

 

Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. :O– (det där ska föreställa en dregglande och suktande emoji)

  2. Det är så spännande att göra nya varianter av de klassiska rätterna. Fishtacos är också supergott, bara att krydda laxen med de vanliga tacokryddorna spiskummin och chili – Hett tips! 🙂

    Missa förresten inte att jag har flyttat min blogg till nya bloggportal – nouw.se/gabbisgoda

    Ha en fin dag! 🙂

  3. Spännande med curry i tacos! 🙂

  4. ÅH! Gott gott gott! Jag har en annan variant på kycklingtacos! När vi gör kycklingtacos köper vi en grillad färdig kyckling, har ner köttet i strimlor/bitar i en kastrull, har i en burk creme fraiche och sedan en påse tacokryddor ( finns bra ekologisk nu utan massa skit i) – det blir som en härlig tacokycklingröra att stoppa i burritos eller i wraps eller i hårda skal!

  5. Alltså, tacos <3 Men du! det är ju superlätt att göra egen tacokrydda, som smakar nästan likadant! Vet att jag hittat massa bra recept online som funkat fint, och de innehåller alltid typ… spiskummin, lökpulver, vitlökspulver och paprikakrydda + någon sorts chili. Sen är det ju varierade mängder, men det går ju att improvisera också, hehe. Om man vill att det ska smaka "klassisk" taco alltså.

    • Ja det är ljuvligt gott! Jag har alltid gjort egen tacokrydda, men tyvärr kan jag inte äta någon form av lök längre på grund av min mage så därför utesluter jag det! Tusen tack för tipset iallafall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *