Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingplåt – enkel och lyxig vardagsmat

Publicerad,

IMG_8839

Hej vänner ♥

Idag tänkte jag dela med mig av ett middagstips som passar lika bra en stressig vardagskväll som till helgen. Nämligen mammas kycklingplåt! Hon bjöd på den när vi var i Idre i början på januari och sedan dess har vi även hunnit göra den här hemma en gång.

Kycklingplåt är otroligt enkelt att göra, sjukt gott och går snabbt att slänga ihop! Ett middagstips som passar bra till helgen, men som lika gärna kan förgylla och lyxa till en vanlig vardagskväll!

Vardagslyx är viktigt att förgylla livet med ♥

Rotfrukterna på plåten går självklart att variera, men vi körde på sötpotatis, vanlig potatis och morot vilket var en härlig och god kombination till kycklingen!

Och de färska örterna är ett måste på – så himla gott!!!

IMG_8827IMG_8833

Ingredienser (3-4 personer):

600 g kycklingfilé

400 g potatis

400 g sötpotatis

400 g morot

1/2 kruka färsk basilika

1/2 kruka färsk oregano

200 g fetaost

4 dl turkisk yoghurt

Olivolja

Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kycklingfiléerna och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Skala och strimla rotfrukterna och lägg dem sedan över kycklingen. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar samt hackad basilika och oregano. Kör in i ugnen tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna fått lite färg, runt 25-30 minuter. 

Blanda under tiden ihop turkisk yoghurt och fetaost till en sås. Smaka av med salt och peppar. 

Servera kycklingplåten med såsen och en sallad!

IMG_8834 IMG_8836

 

Hoppas det smakar och att ni får en fin torsdagskväll!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *