Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingpaj med saffran

Publicerad,

IMG_0376

 

Hej mina söta bloggläsare ♥

Förra veckan experimenterade jag ihop en helt UNDERBAR kycklingpaj med saffran! Det blev alltså ett lyckat experiment som passar fantastiskt bra såhär i juletider med tanke på saffranssmaken! Den har även en härlig crunchig botten med smak av havre, är riktigt saftig tack vare rivna morötter och har dessutom lite sting i sig tack vare sambal oelek!

Den här pajen måste ni bara testa! Jag tror ni kommer gilla den!

Kanske till adventmiddagen? Eller på årets julbord? Eller varför inte en vanlig vardagskväll som behöver livas upp lite?

Det är ju ändå december och vardagskvällarna kan gott och väl behöva livas upp med lite extra lyx, ellerhur?

 

IMG_0384

 

Jag älskar alla underbara färger på tallriken! Visst är det vackert med färgglad mat? Det gör iallafall mig så otroligt lycklig och jag känner mig oändligt tacksam som får äta så mycket god och vacker mat!

Ja hörrni, mat är verkligen godis för ögonen och jag försöker alltid göra min tallikar vackra att titta på! Det blir liksom roligare att äta då!

 

IMG_0368

 

Ingredienser (4-5 personer):

2,5 dl havremjöl

2,5 dl majsmjöl

150 gram smält smör

1 dl kvarg

1 tsk salt

500 g kycklingfärs

1 g saffran

2 dl grädde

1 msk kycklingfond

2 medelstora morötter

1 tsk sambal oelek

3 ägg

2 dl parmesan

salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla havremjöl, majsmjöl, smör, kvarg och salt till bottnen och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bryn kycklingfärsen i smör. Riv ner morötterna och krydda med saffran. Häll på grädde, kycklingfond och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar och puttra allt koka ihop några minuter. Tag av från värmen och fyll pajskalet. Rör ihop äggen lite snabbt och häll över kycklingfärsen. Rör runt, strö över osten och lite pizzakrydda och grädda sedan i cirka 25-30 min i nedre delen av ugnen.

 

IMG_0371 IMG_0378

 

Fler recept med jultema!

Saffranspasta med lax

Saffransvåfflor

Pepparkakspannkakor

Fisk och räksoppa med saffran och basilika

Fisk i saffrans- och kokossås

 

Njut och ha en underbar helg mina vänner!

 

PS. Missa inte att delta i första advents tävling i samarbete med Biolac innan lördag kväll, och även att kika in på söndag för att delta i andra advents tävling som hålls i samarbete med Helhetshälsa. DS.

 

Stor kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Härligt med mycket saffransrecept!
    Jag gjorde din pepparkakskladdkaka i veckan, såå god!! Jag la ut receptet och länkade till dig 🙂
    Ha en superfin helg, kram 🙂

  2. Åh jag älskar dina spännande saffransrecept. Det här måste jag absolut testa!

  3. Hej Emma!!

    Kollar alltid din blogg för inspo till veckans matlagning, grym!!!
    Vill informera om att det faller bort en del siffror sen du bytte blogg, det står inte hur mycket havremjöl det ska vara i pajen och det är flera andra recept då texten överst på receptet försvinner!

    Tack för en grym blogg!!
    Kram Ida

    • Så himla kul att du gillar det 🙂 jag vet att receptet blivit lite knasiga i flytten till Veckorevyn. Siffrorna hamnar av någon anledning längst upp i inlägget. Ska försöka hinna sätta mig och fixa inläggen, men får ta dem lite pö om pö! Är det något inlägg du undrar över så kan du kommentera på det så fixar jag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *