Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingpaj med pesto, fetaost och soltorkade tomater

Publicerad,
Hej vänner 
Ni var flera som frågade efter receptet på kycklingpajen igår, både på instagram och här på bloggen! Receptet hittade jag på bästa Sofies blogg, men gjorde såklart om den till en glutenfri variant, samt anpassade den till min IBSmage genom att plocka bort vitlöken.
Ingredienser
Pajdeg:
1 dl havremjöl
2 dl sojamjöl
1 dl kvarg
4 msk kokosolja
1-2 msk vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl med kvarg, olka och vatten och forma till en deg som du rycker ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda skalet i 15 minuter. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning:
600 g kycklingfilé
300 g hackad spenat (tinad)
1 gul lök
2 grovrivna morötter
140 g soltorkade tomater
100 g fetaost
Salt och peppar
Skär kycklingen i mindre bitar och stek den i smör. Hacka lök som sedan får fräsa med kycklingen ett tag. Lägg sedan i spenat och morötter och smaka av med salt och peppar. Ta ut skalet ur ugnen och lägg i fyllningen. Hacka soltorkade tomater och fetaost och lägg över fyllningen. Gör sedan äggstanningen.
Äggstanning:
1 dl pesto
3 ägg
2 dl mjölk
Hög värmen i ugnen till 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll sedan över pajen. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Håll utkik så att ytan inte bränns (då kan du behöva lägga över lite folié).
Servera sedan pajen med en god färgglad sallad!
Smaklig måltid!
En perfekt fredagsmiddag!
Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Hej Emma! Det här ser ju fantastiskt gott ut! Vad kan man använda istället för sojamjöl och havremjöl? Tack på förhand 🙂

    Svar:
    Ja, pajen var lyckad! 😀 Du kan använda vilket mjöl som helst – graham, råd, vete, dinkel, ja ta det du gillar 🙂
    Emma Barremyr
  2. Mmm tack för ännu ett gott recept! Jag gjorde denna med lite modifikation igår kväll – så gott med pesto i stanningen! Det gör vi fler gånger!

    Svar:
    Ja visst var det gott 😀 Det kommer jag också att ha flera gånger!
    Emma Barremyr
  3. Mums!

    Åt denna paj hemma nu i kväll, godkänd av både mig, mamma och pappa.

    Älskar dina recept! 🙂

    Svar:
    Vad roligt att ni gillade pajen. Och glad jag blir av att höra att du gillar mina recept 😀
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *