Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingköttbullar i krämig kokos-och jordnötssås med sötpotatispasta

Publicerad,

Hej vänner ♥

Idag firar jag Pelle med att bjuda ut honom på middag på Frost som sedan följs av ett biobesök! Jag tänkte att vi skulle se Hundraåringen, har ni sett den?

Eftersom vi äter mat ute passar jag på att bjuda på ett recept från förra veckan som blev över förväntan gott – kycklingköttbullar i krämig kokos- och jordnötssås med sötpotatispasta!

IMG_9440

IMG_9436

IMG_9438

 

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl hackade salta jordnötter
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Pepparmix
  • Curry
  • 2 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kycklingfiléer till färs. Hacka och stek löken mjuk och blanda sedan ihop lök, kokosmjölk, jordnötter, ägg och kryddor. Rör sist ner fiberhusk och forma sedan köttbullar med fuktade händer. Lägg köttbullarna i en ugnssäker form och kör in i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg. Gör under tiden såsen.

Kokos- och jordnötssås: blanda ihop kokosmjölk, jordnötssmör, kycklingbuljong och lite curry. Låt koka upp och lägg sedan i köttbullarna i såsen och rör runt. Servera med sötpotatispasta och hackade jordnötter!

 

IMG_9425

IMG_9426

IMG_9429

 

Och så var det den där spiralizern igen. Jag måste säga att jag ÄLSKAR den! Den här gången blev det pasta i form av sötpotatis som kokades lite snabbt innan det serverades till kycklingköttbullarna och den krämiga såsen! Mums!

Visst är det så otroligt vackert med grönsakspasta? Jag äter så mycket med ögonen, och därför blir jag inte annat än lycklig när jag ser den här vackra maten!

 

Vad äter ni till middag idag?

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Den är jättebra! Men efter middag på frost borde ni kunde frost haha. Supermysig Disney film! Middagen såg fantastisk ut i alla fall!

  2. Åh jag vill också ha en spiralizer 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *