Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära

Publicerad,

Hej vänner ♥

Visste ni att kokos + lime + ingefära är en alldeles fantastisk och underbar kombination? 

Tänk er så ljuvligt när hettan från ingefäran möter limens syra och kokosens sötma!

Det är iallafall något som mina smaklökar är ett stort fan av och förra veckan kokade jag ihop ett gäng kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära som serverades med kokt hirs och ett gäng färgglada grönsaker!

SLURP så gott!

Gott och lättlagat är ledordet för denna rätt, vilket gör det till en perfekt vardagsrätt med lite lyxigare touch!

Rekommenderar er att testa. Det får bli ett varmt middagstips till kommande vecka helt enkelt!

IMG_0091 IMG_0096

Kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl majsströbröd
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 burk kokosgrädde á 400 ml
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1/2 lime (zest + saft)
  • chiliflakes
  • Maizena (till eventuell redning)

Blanda ihop kycklingfärs, ägg, mjölk, ströbröd, fond, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Lägg sedan biffarna och åt sidan på ett fat. Häll ner kokosmjölken i stekpannan, rör i ingefära och lime och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna och låt puttra i 5-10 minuter. Strö över chiliflakes och red eventuellt såsen om du vill ha den tjockare.

Servera förslagsvis med kokt hirs, råris eller quinoa samt en rejäl och färgglad sallad!

IMG_0092 IMG_0097

 

Testa också!

>> Lammfärsbiffar i kokossås

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Hej Emma! Mitt namn är Sara och jag är 19 år. Sedan ungefär fem år tillbaka så har jag varit drabbad av ätstörningar. Eftersom att jag aldrig sökt hjälp för det så har jag heller aldrig blivit diagnostiserad för det, men jag skulle själv vilja säga att jag de tre första åren led av någon slags ortorexi. De senaste två åren dock har jag istället börjat hetsäta och de senaste ungefär nio månaderna har varit värst. Nästan varje dag har jag stått i kylskåpet och inte kunnat hejda mig själv innan jag blir så mätt så det gör ont i hela magen och jag fått ångest, men så av någon magi så lyssnade jag på två ljudböcker för ett tag sedan – ”Matrevolutionen” och ”Hjärnkoll på vikten” – som båda lutar lite mot LCHF-dieten och jag fick för mig att jag skulle testa. I en vecka har jag nu ätit mindre kolhydrater, inga sötsaker (inklusive frukt som varit något jag aldrig kunnat sluta äta av innan) och av någon magi så har jag inte hetsätit sen dess. Jag känner inte samma hunger och när jag är mätt så är jag mätt. På grund av det så har jag mått jättebra senaste veckan trotts att jag inte ens kunnat träna särskilt mycket för att jag blivit förkyld. Jag har känt mig finare, socialare och mer medveten i nuet trots att jag ätit flera ostbitar och smör (som innan varit strängt förbjudet för mig för att det är för många kalorier). Så vad är då problemet?

    Trots att denna (inte så stränga) LCHF-dieten får mig att må bättre för att hetsätning upphört så känns det inte riktigt bra. För att gå från hetsätning till en annan diet gör väl mig inte frisk? Är inte det bara en annan slags ätstörning? Plus att trots att jag (som dessutom älskar att testa nya recept och laga mat) skulle trivas jättebra med att fortsätta äta den här maten och experimentera med den för att den får mig att må bra så känns det inte som om det skulle vara acceptabelt av andra. Och vad gör jag den dagen då jag inte kan äta så? Kommer jag få ångest då eller kommer jag acceptera det för att det ju bara är en engångsföreteelse? Vad tror du? Att detta kommer hjälpa mig att verkligen bli av med ätstörningarna, eller går jag bara in i en ny ond cirkel?

    Jag testade faktiskt att äta en munk igår och efter det så mådde jag illa, men jag hade ingen ångest (vilket var den bästa känslan ever!), men det ledde till att jag stod och hetsåt i kylskåpet igen på kvällen. Allt detta för en munk? Är det inte då bättre att skita i munken och må bra? Vad tror du?

    Jag hoppas du orkade läsa igenom allt och att du förstår vad jag menar. Jag älskar din blogg, den har gett mig mycket inspiration genom åren. Tack! 🙂

    • Har läst din kommentar och vill verkligen lyfta dina frågeställningar på bloggen! Ska försöka få till ett svar i ett inlägg till veckan. Hoppas du får en fin helg så länge! KRAM <3

  2. Testade att göra maten i måndags och mums va gott det blev. Gick verkligen hem hos alla i familjen!

    • Åh vad roligt att hela familjen gillade det 🙂 Tack för feedback och hoppas du har en fin vecka! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *