Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Krispig söt carobboll

Publicerad,

Hej ♥

Nu mina vänner kan vi snacka delikat boll.

En riktigt krispig, söt och delikat carobboll var vad det senaste baket resulterade i. Det som känns lite surt var att jag inte mätte ingredienser så noga, för detta skulle bara bli en stas mellisbollar att snabbt ha till hands, som jag inte tänkte blogga om.

Men så blev det sååå bra. Och inget recept. Attans!

Men för att göra er lite glada kan jag säga att – som tur är tror jag att jag minns på ett ungefäääär vad jag hade i, så ni ska få ett recept iallafall. För ni får bara inte missa denna godsak – lika smarrig till kaffet, som till mellanmålet eller som snabb energi efter träningen. Eller varför inte göra som Annie gör med sina bollar – smular dem över frukosten? Det kommer iallafall jag att testa!

IMG_5432

Ingredienser:

  • 10 dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hampafrön
  • 2 dl cashewnötter
  • 1-2 msk mesquitepulver
  • 1-2 msk carobpulver
  • 2 tsk carobsirap (eller mer carobpulver)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • En nypa salt
  • 3 msk kokosolja
  • 1/4 – 1/2 dl vatten

Mixa alla ingredienser i en mixer. Tillsätt vatten till lagom konsistens, smaka av och tillsätt ev. lite mer carob/ mesquite tills du gillar. Forma bollar och rulla i kokos.

Hampafröna går såklart att byta ut till något annat frö, men då försvinner krispigheten som hampafröna ger, så att ni vet det!

IMG_5433

IMG_5436

Hoppas ni gillar!

Kram / Emma.

11 Kommentarer

  1. Jag gjorde också carobbollar häromdagen men med lakritspulver i. De blev farligt goda de också. Perfekt till mellis eller om man bara är sugen på något. Har också blivit inspirerad av Annie som smular dem över frukosten. Vardagslyx!

    • Med lakrits i! Mums vad gott! Har du recept på dem? :p den dör Annie är finurlig och bra, glad att vi har henne! Hihi 🙂

  2. Jag som just köpt hem hampafrön – dessa ska jag testa!!

  3. Nom nom, har sett flera som gör carobbollar, måste oxå göra! Nu när jag uppskattar smaken 😉

  4. Dessa var det gooodaste bollar jag gjort!
    Hade ingen mesquite (slut) eller carobsirap (visste inte att det fanns) Men herrejössessågodaattjagslickadepåfingrarnaochskålen de var 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *