Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

Publicerad,

Hej vänner ♥

Ni var många som efterfrågade tips på en fräsch och god sallad när jag bad er om önskerubriker!

Här kommer därför ett tips på en underbar och krämig quinoasallad som kan ätas både varm som kall. Den funkar fint både som ett tillbehör till grillkvällen eller som lunch på stranden/ picknicken! Själv åt jag den till middag framför tv:n när regnet öste ner en kväll förra veckan, och det funkade fint det med!

Salladen är vegetarisk, men har ändå en hög proteinhalt tack vare quinoan, halloumin, yoghurten och mandlarna!

Och tack vare den turkiska yoghurten blir den sådär härligt krämig och de salta mandlarna bryter av med sälta och krispighet!

Mums!

Den HÄR vill ni INTE missa 😀

 

IMG_7671 IMG_7672

 

Ingredienser (4 personer):

4 dl okokt röd quinoa

8 dl vatten

2 dl turkisk yoghurt

1 paket halloumi

2 stora nävar ruccola

1 röd paprika

1/2 gurka

10 gula cocktailtomater

1 mango

2 nävar salta mandlar

Koka quinoan i saltat vatten 15-20 minuter. Hacka under tiden grönsakerna och stek skivad hallumi som du sedan hackar i små bitar. När quinoan är klar blandar du i turkisk yoghurt och eventuellt lite salt och peppar (smaka av). Blanda sedan i grönsaker och halloumi och servera i djupa tallrikar. Vill du ha en kall sallad låter du quinoan svalna innan du blandar i yoghurt, hallumi och grönsaker. Avsluta med att strö över salta mandlar på varje portion!

 

IMG_7674 IMG_7676

 

Hoppas det smakar mina söta vänner ♥

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Hej! Detta låter väldigt gott. Detta tänkte jag göra imorgon. Jag undrar bara om det verkligen stämmer med 4dl okokt quinoa till 4 port? Det blir ju mycket mer när det är kokt.
    /Sara

    • Nu kommer svaret lite sent, men ja det stämmer med 4 dl okokt quinoa, men det går ju att justera om du inte vill ha så mycket quinoa. Jag ville ha lite extra eftersom det bara är lite sallad till mat annars 🙂 Hoppas det blev gott iallafall! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *