Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Krämig laxsallad med quinoa och jordnötter

Publicerad,

IMG_1157

Hej vänner ♥

Idag bjuder jag er på ett smarrigt salladsrecept – en krämig laxsallad med quinoa och jordnötter!

Sallad är verkligen perfekta maten nu när vi går mot sommartid. Det går snabbt att slänga ihop till lunch, är enkel mat att ta med när man ska till stranden eller på annan utflykt och är både näringsrikt och himla gott!

I den här salladen har jag blandat ner turkisk yoghurt för att göra den lite extra krämig och mättande. Det är förvånansvärt gott – prova vetja!

IMG_1156IMG_1153

Krämig laxsallad med quinoa och jordnötter

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g laxfilé
  • 4 portioner quinoa
  • 1/2 gurka
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 gul paprika
  • 1 mango
  • 1 påse medelhavsmix sallad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 nävar jordnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen och kör sedan in i ugnen på 15-17 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på paketet och blanda sedan ner turkisk yoghurt och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna och lägg i en stor skål. Dela laxen i mindre bitar och rör sedan ner lax och quinoablandningen i salladen. Lägg upp på fyra fat och toppa med hackade salta jordnötter.

 

IMG_1151

 

Tips på fler goda sommarsallader:

>> Enkel pastasallad med kyckling och fetaost

>> Halloumisallad med sötpotatis

>> Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter

>> Laxsallad med jordgubbar och chevré

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Åh vad gott!! Jag gjorde en quinoasallad med rökt lax, hasselnötter, gurka, mynta och aprikoser för ett tag sedan, så himla gott! Laxsallader är verkligen to die for!

  2. Tack för all inspiration! 🙂
    Hur är det att ha dina sallader som matlåda? Håller de sig fräscha i kylen i några dagar? 🙂

    • tack själv för att du läser 🙂 Nja, jag tycker generellt sett inte att sallader håller sig fräscha i kylen. Det blir lätt vattniga och tråkiga så jag föredrar att äta dem fräscha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *