Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Krämig kräftpasta för stora och små

Publicerad,

Img 8889

Kräftpasta är nog Elsas favoriträtt just nu. Syrran bjöd på det en kväll hemma hos henne och sedan dess har vi ätit det ett flertal gånger här hemma. Elsa ber ALLTID om mer mat när vi äter det!

Hemligheten är crème fraîche, som hon älskar och kan äta med sked direkt från burken. Hehe. Crème fraîche, vispad grädde och yoghurt är stora favoriter här hemma. Gillar era små också det?

Åter till kräftpastan! Vill tipsa om den här rätten eftersom den är så enkel, god och uppskattad av alla i familjen. Perfekt till vardagslyx eller till fredagsmys i barnfamiljen!

Så denna rätt blir helt enkelt ett torsdagstips från mig till er! Varsågod, scrolla för recept!

Img 8888

Img 8897

Kräftpasta

4 personer

4 portioner pasta (vi kör alltid på Pauluns sötpotatispasta)
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1/2 citron
1 msk fiskfond
170 g kräftstjärtar i lake
65 g babyspenat
1 msk hackad dill
1 msk hacka gräslök
1 nypa salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rör ihop créme fraîche, sambal oelek, fond och 1 msk lake från kräftorna. Pressa i citronsaften. Koka upp och låt puttra på svag värme i 5-10 minuter. Häll av laken från kräftstjärtarna, rör ner dem i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ytterligare någon minut och blanda sedan ihop såsen med den färdigkokta pasta och babyspenaten. 

Servera med en fräsch sallad!

Img 8892

Img 8895

Hoppas det smakar och att ni får en fin fredag!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Gott! Vilken fiskfond rekommenderar du? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *