Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Köttfärsfylld aubergine

Publicerad,

Hej vänner ♥

Gårdagens snabba middag fick bli köttfärsfylld aubergine!

Därför bjuder jag er idag på ett enkelt, men väldigt gott och snabblagat recept på bra vardagsmat 🙂 Jag har tidigare gjort en vegetarisk variant och den hittar du här <– (klick), men den här gången var vi sugna på köttfärs, så jag bytte bara ut svampen mot en paket älgfärs i stort sett och fick ett himla gott resultat!

Mums 🙂

IMG_0455

IMG_0459

 

Ingredienser (2 personer):

  • 2 aubergine
  • 300 gram köttfärs
  • 100 gram fetaost
  • 1 gul lök
  • Timjan
  • Persilja
  • Salt och peppar
  • Smör

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen i mitten och gröp ur innehållet hacka i bitar. Lägg in skalhalvorna i ugnen i 10 minuter tills de får lite färg. Bryn köttfärsen i smör och lägg sedan i hackad lök och aubergine som får fräsa med tills det blir mjukt. Salta, peppra och krydda med timjan och persilja efter smak. Smula i hälften av fetaosten och rör runt. Ta ut aubergineskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Smula över resten av fetaosten och kör in i ugnen i ytterligare tio minuter.

Klart!

Servera med en sallad!

 

IMG_0462

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Hej! Har du tips på hur man kan hålla motivationen uppe när man springer längre sträckor som milen? Jag springer det ibland, men min psyke ger upp ganska tidigt (jag orkar fysiskt). Det går bra i början, men senare är det tufft. Jag vet att jag fysiskt klarar att ha ett högre tempo, men jag sänker tempot för motivation sviker.

    uppskattar även om du har något tips på hur man kan ta sig ur sin bekvämlighetszon vid löpning, att springa lite fortare än vad som är skönt för att få upp pulsen och förbättra sin kondition. Är så lätt att man kommer in i ett trivsamt tempo vid varje löppass.

    Tacksam för svar eller ett inlägg om motivationstips! 🙂

  2. Tack för detta tips! Kommer jag att testa med quornfärs, för en variant som passar mig som vegetarian 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *