Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kolaknäck med kokosmjölk

Publicerad,

img_8310

Hej kompisar ♥

Den här helgen har jag julbakat och pysslat för fulla muggar här hemma! Och kan ni gissa vad jag gjort för gott? Jo – KOLAKNÄCK MED KOKOSMJÖLK!

Rena rama drömmen för mig som älskar både kokos och knäck (julgodiset jag inte klarar mig utan)! Tänk er mjuka, men ändå lite sega, lagom söta knäck med smak av kola och kokos. Ljuvligt gott ♥

Receptet hittade jag hos Rebecca och Johan som driver bloggen Hälsa som Livsstil. Jag lånar receptet hit och rekommenderar er att prova – så god och lite nyttigare variant på knäck 🙂

img_8309

Kolaknäck med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 2 dl kokosmjölk
  • 50 gram smör
  • 3 msk kokossocker
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • Flingsalt och lakritspulver

Skira smöret och använd enbart det klara fettet som hamnar på toppen, undvik att få med det grumliga som hamnar i botten av kastrullen. Häll samtliga ingredienser i en gryta. Låt koka på medelvärme i ca 25 minuter tills kolan har tjocknat, rör om regelbundet. När du kokar kolan ska den bli trögflytande och klara ”kulprovet”. Om du har en termometer så ska den bli cirka 122-125 grader. Ställ fram 14 knäckformar. Ta av kastrullen från spisen, ta en tesked kola och häll ner i knäckformen. Toppa med att strö över lite flingsalt och lakritspulver, och låt sedan kola stela i kylen.

img_8307

 

Nu ska jag fortsätta söndagsbaket med att göra pepparkakstryfflar, bountys och bröd som vi ska käka på uppesittarkvällen på fredag!

Hoppas att ni har en skön söndag!

 

Kram / Emma.

11 Kommentarer

  1. Ah! Precis ett sånt recept jag letat efter! Tack!

  2. Åh så roligt att du testat vårt recept Emma! Kul att du gillar kolaknäcken, de ser jättefina ut. Här hemma är det snart dags att göra nya. De är försvinnande goda 🙂

    Rebecca

    • ja de var jättegoda och jag måste nog också göra nya innan jul, för som du säger – de var försvinnande goda! Har en tanke om att göra med smaksättning av pepparkaka eller lakrits, måste bli jättegott!!! Kram

  3. Mums, ser jättegott ut! Måste testa! Kram

  4. Sv. Det bästa på godisbordet på jul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *