Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kokosscones med hallon

Publicerad,
God morgon 
 
Jag kommer att köra kund klockan åtta i flera veckor framöver nu så mina sovmorgnar har jag sagt hejdå till. Idag hoppar jag tidig frukostbloggning och bjuder istället på gårdagens kvällsmys/ middag som blev en såkallad ”fuskvariant” av middag när sambon var på fotbollsträning. Helt klart bästa middagen om du frågar mig! Jag gillar allra bäst att äta en rejäl lunch och sedan köra en middag i ”frukoststyle”.
 
Middagen stavades kokosscones med hallon, och trots att det inte blev en lagad middag fick det ändå en fin balans mellan kolhydrater, proteiner och fett. Och det är väl det som ändå är meningen? Ellehur?
 
Receptet kommer från fina Annies blogg.
 
 
 
Ingredienser (2 bröd, 1 person):
0,75 dl bovetemjöl
0.25 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 msk kokosolja
0,5 dl kokosmjölk
0,25 dl äggvita
0,5 dl frusna hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredinser och tillsätt sedan kokosolja, kokosmjölk och äggvita. Tillsätt hallon sist och gör två kakor som du lägger på en plåt och gräddar i sisådär 10-15 minuter.
 
Jag åt dem sedan med keso och kokoschips, en rejäl klick jordnötssmör och ett skivat päron
 
Gott?
 
Galet gott och ett hett tips inför helgfrukosten!
 
 
 
Hoppas att ni får en fin fredag mina vänner!
 
Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. åh så gott det ser ut! Älskar verkligen dina mat bilder och de recepten jag testat har alla varit jamjam!

    Svar:
    Tack, vad roligt att höra 😀
    Emma Barremyr
  2. Hur många äggvitor är det ungefär?

    Svar:
    1 liten äggvita 🙂
    Emma Barremyr
  3. Hur kan ditt jordnötssmör ha en så rinnig konsistens? Hur förvarar du det? Mitt blir mindre rinnigt efter bara någon dag eller två i kylen! :/

    Svar:
    Jag har mitt jordnötssmör i skafferiet, där håller det sig i en bra kosistens 🙂
    Emma Barremyr
  4. Mums! Dessa blir det nog till söndagsfrukost eller pre-workout-mål imorgon! 🙂 Hade inget bovetemjöl men tänkte mixa boveteflingor till mjöl, bordeju funka 🙂

    Svar:
    Hoppas att du gillade dem! Att mixa boveteflingor funkar nog lika bra 🙂
    Emma Barremyr
  5. Hej Emma, vad är det för jordnötssmör du äter? är den hemmagjord, kan du isf lägga upp recept? Är jotdnötssmör onyttiggt? Jag tänker på att det inehåller så mycket fett. Tacksam för svar, gillar verkligen din blog! Kram

  6. Hej emma! Jag tränar varje dag i form av kondition plus lite styrka. Jag har snart hållt på i 4 månader utan nå visare resultat. Jag är absolut inte fet men nog har ja fett som ska bort. Och varje gång efter ja ätit blir magen helt utspänd. Snälla ge mig tips på botning o vad ja kan göra för fel.

  7. Avnjöt precis dessa (med några smärre förändringar) till frukost, tack för ett bra recept!

    Svar:
    Kul att du gillade 🙂
    Emma Barremyr
  8. Ser verkligen toppensmarriga ut! Mums!

    Svar:
    Du får testa dem, de var jättegoda!
    Emma Barremyr
  9. Åh! tänkte testa göra de här! men jag vill gärna börja dra ner på kolhydraterna lite, och det är ju ganska mycket kolisar i bovetemjöl även om det är ett bra mjöl.. Har aldrig riktigt bakat med det så vet inte vilken konsistens det har.. vilket annat mjöl tror du liknar det mest så att man kan byta ut det?? 🙂

    älskar din blogg btw. hittade den för någon vecka sen bara och är inne varje dag och mina kompisar har börjat följa dig också! älskar dina recepet!

    Svar:
    Bovetemjöl är ett väldig bra mjöl med lågt GI, så jag tycker det är helt okej! Annars kan du ju ersätta bovetemjölet med t.ex. kokosmjöl, sojamjöl etc, men då kan du inte räkna med samma mängd eftersom det drar till sig mer vätska. Du får testa dig fram 🙂 Kul att du hittat hit och gillar bloggen, det glädjer mig! Du är såå välkommen!
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *