Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

KOKOSKOKT HIRS

Publicerad,

IMG_9698

 

Hej mina godingar ♥

Att koka ris i kokosmjölk har sedan länge varit en storfavorit hos mig! Det blir så otroligt krämigt och är ett av de godaste tillbehören jag kan tänka mig till både lax och kyckling!

I och med larmet om arsenik känner vi dock att vi vill dra ner på användandet av ris, och bytte därför ut riset mot hirs förra veckan!

Självklart ville jag testa att koka även hirs i kokosmjölk!

 

IMG_9693

 

Om det blev gott? 

Ja jädrar!!!

Ni MÅSTE bara testa! Koka hirs i kokosmjölk – det är en order!

Smaken blev ljuvlig och konsistensen precis sådär krämig som jag vill att den ska vara!

 

IMG_9694

 

Hirs är ett av våra äldsta sädesslag som är helt glutenfritt. Det är väldigt rikt på mineraler som zink och järn, samt innehåller vitamin B6. Hirs är alltså ett tips till dig som behöver få i dig mer järn via kosten. Det är ett väldigt gott och trevligt alternativ till ris och pasta! Det passar också bra för oss med IBS, då det är snällt mot magen 🙂

 

Recept kokoskokt hirs (4 personer):

  • 3 dl okokt hirs
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa salt

Koka upp hirs i vatten och slå sedan bort vattnet för att få bort de bitterämnen (saponiner) som sitter i skalet. Tillsätt kokosmjölk, nytt vatten och lite salt, och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Låt eftersvälla i 15 minuter. 

 

IMG_9697

 

Kokoskokt hirs kan du t.ex. servera med en ugnsstekt laxbit, kyckling eller vegetariska biffar!

 

Klicka här för recept på mina goda kycklingköttbullar med basilika och fetaost!

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. så jäkla briljant idé ju!! varför har aldrig jag provat detta?

  2. Har du testat kokoskokt matvete/mathavre? Så himla gott det också 🙂

    Kram!

    • Nej jag har bara kokat ris i kokosmjölk förut, men jag kan tänka mig att mathavre också är himla gott 🙂 Tack för tipset! Kram

  3. Så bra idé!

  4. Vilken idé! Måste testa 😀

  5. Hej Emma! Jag hittar bara hirsflingor i affären, är det det du har använt också?

    • Hej! Det är inte hirsflingor jag använt, utan vanlig hirs. Fråga i affären om de har det eller om de kanske kan ta hem? Det brukar inte vara några problem för dem att göra det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *