Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kokoschips

Publicerad,

Hej snyggisar ♥

I veckan hade jag en kokosnöt som höll på att bli gammal liggandes hemma. Jag slog upp den med en hammare och bestämde mig för att göra egna kokoschips. I somras torkade vi ju massa frukt själva inför vandringen så varför inte torka egen kokos?

Nu blev det inte riktigt torkade kokoschips, utan mer rostade då ugnen stod på 100 grader. Vid torkning bör ugnen stå på 40-50 grader.

Iallafall. Vill du göra egna kokoschips?

Slå upp kokosnöten med hjälp av en hammare och ta bort skalet. Använd sedan en osthyvel eller en vass skalare för att få till fina strimlor. Lägg dem på en plåt och kör in dem i ugnen. Hur länge de ska vara inne beror alldeles på hur varm ugnen är. Jag har faktiskt ingen aning om hur länge mina var inne. Jag tog ut dem när de hade stelnat och fått lite färg. Kanske tog en timme. Har du ugnen på 40-50 grader tar det säkret några timmar innan de blir krispiga.

Det här slår de köpta kokoschipsen i hästlängder!

Helt galet gott och kan användas till mycket. T.ex.
* Ät som snacks
* Ha på gröten/ yoghurten/ filen/ keso
* Strö över salladen
* Ha i fruktsallad
* Servera till efterrätt tillsammans med glass och smält choklad
* Strö över en macka med jördnötssmör
Billigt, enkelt, gott! Vad mer behövs liksom? :)
Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. jag har aldrig köpt en hel kokosnöt, men är bra sugen på att göra det nu. Detta lät ju jättepraktiskt, istället för att köpa färdiga!

  2. Oj, det var ett bra tips. tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *