Kokoschips
Hej snyggisar ♥
I veckan hade jag en kokosnöt som höll på att bli gammal liggandes hemma. Jag slog upp den med en hammare och bestämde mig för att göra egna kokoschips. I somras torkade vi ju massa frukt själva inför vandringen så varför inte torka egen kokos?
Nu blev det inte riktigt torkade kokoschips, utan mer rostade då ugnen stod på 100 grader. Vid torkning bör ugnen stå på 40-50 grader.
Iallafall. Vill du göra egna kokoschips?
Slå upp kokosnöten med hjälp av en hammare och ta bort skalet. Använd sedan en osthyvel eller en vass skalare för att få till fina strimlor. Lägg dem på en plåt och kör in dem i ugnen. Hur länge de ska vara inne beror alldeles på hur varm ugnen är. Jag har faktiskt ingen aning om hur länge mina var inne. Jag tog ut dem när de hade stelnat och fått lite färg. Kanske tog en timme. Har du ugnen på 40-50 grader tar det säkret några timmar innan de blir krispiga.
Det här slår de köpta kokoschipsen i hästlängder!
jag har aldrig köpt en hel kokosnöt, men är bra sugen på att göra det nu. Detta lät ju jättepraktiskt, istället för att köpa färdiga!
Oj, det var ett bra tips. tack 🙂