Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kokos- och ingefärslax i foliepaket

Publicerad,

Hej vänner ♥

I helgen hade vi grillpremiär hemma hos mamma och pappa! Lördagsvädret var sådär magiskt utan en enda vindpust i luften, en klarblå himmel och en värmande sol. Att damma av grillen blev då en ypperlig idé, trots att det hann bli ganska kallt till kvällen. Men maten smakade fantastiskt bra ändå! Vad slår grillat egentligen?

Vi grillade två varianter av lax. Mamma gjorde en variant med vitlök och lite annat som jag inte kan äta under FODMAP-behandlingen och jag gjorde en FODMAP-anpassad variant med kokosmjölk, ingefära och lax i folie som blev så mumsig!

Till laxen serverade vi skivad potatis som rostats i ugnen med olivolja, salt och timjan, puls lite apelsin och en grönsallad!

Mums!

IMG_5948

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk citronsaft
  • 4 nypor chiliflakes
  • salt och peppar

Lägg varje lax på en bit folie, salta och peppra på laxen. Blanda ihop övriga ingredienser och häll sedan över laxen. Vik ihop paketet och lägg sedan på grillen i ca 15 minuter (om laxen är tinad).

Servera med önskat tillbehör!

 

IMG_5949

 

Har ni dragit igång grillpremiären än?

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Jasmine Leia

    jättedum fråga men kan man göra samma i ugnen? hur länge ska den vara inne då? 🙂 mvh sämst på matlagning

    • Ja absolut! Fast då behöver du inte lägga den i folie. Ta en ugnssäker form och kör in i 12-15 minuter på 200 grader 🙂

  2. Hej! Det låter jätte gott! Men kan man äta kokos under FODMAP? Jag har sökt runt en del på internet och som jag förstått det så ska kokos helst undvikas.. jag utesluter också FODMAPS för tillfället så det är därför jag undrar. Älskar för övrigt kokos!
    Tack för en mycket bra sida!

    • Ja kokosmjölk går bra, men inte andra kokosprodukter som vatten, flingor, mjöl, chips osv… 🙂 Kul att du gillar sidan! Hoppas att din mage blir bättre med hjälp av fodmap 🙂

  3. Hej Emma! Tack för din inspirerande sida, jag följer dig sedan ett tag tillbaka.
    Jag har en inflammatorisk tarmsjukdom och är opererad många gånger och har idag stomi. Jag har sedan tre månader tillbaka varit trött och haft sjukdomskänsla som jag trott berott på min sjukdom. Men inget finns det att ta på när det gäller prover och dylikt. Har sista månaden varit hemma för att jag är helt orkeslös och magen krånglar. Jag har börjat fundera över om jag kanske kan göra något åt min mage (och allmänna mående) på egen hand med hjälp av kosten. Har du någon erfarenhet av kostråd vid candida? Sur/baskisk kost?
    Tack för all din fantastiska inspiration!

    • Hej Lina! Så roligt att du hittat hit och följer, det gör mig glad! Förstår att du har det jobbigt när magen inte mår bra, och att göra något åt ditt mående tycker jag låter som en bra idé, om du kan åverkan det så har du ju allt att vinna 🙂 Tyvärr har jag ingen erfarenhet kring sur/ basisk kost, även om det verkar spännande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *