Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Knäböj med bärjsal

Publicerad,

Att få till träningen med en liten bebis kan vara trixigt, men är man smart så går det alldeles utmärkt. Man får ta de stunder som erbjuds och tänka att lite träning är bättre än ingen alls. Att ge kroppen rörelse är det som i slutändan är det allra viktigaste och som får en att må bra!

Att göra styrkeövningar samtidigt som du bär din bebis i bärsjal/ sele är ett väldigt bra sätt att få in träning i vardagen. Innan Pelle fick semester gjorde jag ofta några övningar när jag och Elsa var ute på promenad och fick på så vis ihop lite vardagsträning,

Kroppen jublade av lycka och sen fick jag en sån där skön känsla av trötthet och riktigt goo träningsvärk dagarna efteråt! 

En av övningarna jag gjorde mycket var knäböj. Den aktiverar rumpa och lår, och med bebisen på magen blir det även bra träning för mage och rygg! En grym övning som ger mycket med andra ord!

Collage_Fotor

Knäböj med bärsjal

Stå med höftbrett avstånd mellan fötterna med händerna i sidan. Böj dig ner till ca 90° i knäled och pressa dig upp igen. Håll ryggen rak och se till att knäna och tårna pekar åt samma håll. Viktigt att du håller aktiveringen i bäckenbotten och de inre magmusklerna aktiverade.

>> Läs mer om hur du ska tänka kring knip och aktivering här!

 

Heja alla grymma mammakroppar!!!

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *