Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kladdkakemuffins mad lakrits

Publicerad,
Hej finisar 
 
Receptet på dessa godingar har varit efterfrågat, både här på bloggen och på instagram
 
Det är kladdkakemuffins med en touch av lakrits. Det vattnas lite i munnen bara av att läsa de orden. Hälsosamma är de också, med fina ingredienser som gör dem lika passande till mellanmål, frukost, kvällsfika som till födelsedagsfikat. Ingen som jag bjudit dem på har anat att det bara är nyttiga ingredienser det bjuds på! Lurigt va? 🙂
 
 
Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1,5 – 2 msk lakritspulver
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, lakritspulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar (välj att ha stora eller små) och grädda i ugnen i ca 5-8 minuter (beroende på hur stora muffinsar du gör), de ska vara kletiga när du tar ut dem. Ställ dem i kylen minst en timme innan servering
 
 
 
Jag bakade en sats under veckan och tänka fjäska lite för svärfar ikväll (som är en succer för både lakrits och choklad), vi får väl se vad det får för betyg! Hihi.
 
Hoppas att ni får en grym fredagskväll!
 
Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. De ser riktigt goda ut! Själv bakade jag vanliga kladdkakemuffins häromdan och det är ju så gott men onyttigt! Men nästa gång kanske jag provar det här receptet! Hur många blir det utav en sats? 🙂

    Svar:
    Det beror på hur stora du gör dem, men i vanliga muffinsfomar blir det typ sex stycken! 🙂
    Emma Barremyr
  2. Detta receptet ska jag dyka på så snart jag har tid =) älskar lakrits.

  3. Åh vad gott det ska jag pröva, dock borde man väl kunna skippa lakritspulver om man inte är så förtjust i lakrits? 🙂

    Svar:
    Ja det kan du göra 🙂
    Emma Barremyr
  4. åh herregud vad gott!

  5. Hur är det med dadlar, är inte de jättesöta? Innehåller de något nyttigt när de torkats och så? 🙂

    Svar:
    Jo dadlar är söta och gör därför att muffinsarna bli naturligt söta och samtidigt innehåller fibrer och vitaminer från dadlarna 🙂
    Emma Barremyr
  6. Låter supergott! Men skulle man kunna byta ut dadlar mot något annat tror du? Har inte det hemma och vill baka dom nu nu nu 🙂

    Svar:
    Nej dadlarna måste vara med, så du får köpa dadlar och göra dem sen 😀
    Emma Barremyr
  7. Hej! Låter supergott! Men undrar om man kan äta dem nybakta också? Eller varför ska man ha dem en timme i kylen först? Kram

    Svar:
    De ska svalna för att när de kommer ut ur ugnen så har de inte "stelnat". Det funkar säkert att äta dem nybakta, men jag tycker de är godare när det "stått till sig" en stund 🙂
    Emma Barremyr
  8. Ser goda ut! men kan man skippa daddlarna, eftersom jag hatar daddlar?

    Svar:
    Smaken av dadlarna kommer du inte känna då de endast bidrar med sötma 🙂 Vill du inte ha i dadlar rekommenderar jag dig att göra ett annat recept 🙂
    Emma Barremyr
  9. Har inte kokosflingor hemma, kan man byta ut det mot nåt annat? Kram

    Svar:
    Jag har inte testat och vet inte hur det blir, men kanske andra gryner eller t.ex. hackade nätter/ nötmjöl funkar 🙂
    Emma Barremyr
  10. OJ, de ser underbara ut. Måste testas 🙂

    Kram!

  11. Vart köper du lakritspulver? 🙂

    Svar:
    På ica 🙂 köper kung markattas!
    Emma Barremyr
  12. De här var fantastiskt goda! Jag är allergisk mot mandlar, så jag slängde i 2 msk av kokosmjöl istället, det funkade toppen. Nu är satsen snart slut, så måste nog göra en ny i helgen… haha.

    Var lite undrande över dadlarna när jag bakade, jag hade i tio "vanliga" (de där som är ca 2 cm långa), men min fundering var om du använder samma typ när du bakar eller om du använder dig av medjool dadlar?

    Sedan kände jag inget alls av lakritspulvret, men har ett annat märke… Har du prövat något annat märke än kung markattas?

    Svar:
    Vad kul att du gillade dem, och så bra att det funkade med kokosmjöl istället! 😀 Jag använder vanliga dadlar (ica eco) och vad gäller lakritspulvret så har jag bara testat kung markattas 🙂
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *