Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kladdig chokladkaka

Publicerad,
Hej vänner 
 
Sen jag kom hem från Stockholm har jag verkligen haft massa tid till att stå i köket och experimentera. I helgen bakade jag för första gången en kaka med silkestofu i. Det blev en chokladkaka, än en gång med inspiration från fina Fannys blogg. Tyvärr blev den inte riktigt lika god som den ser ut, men det kanske berodde på att jag inte följde receptet. Jag gjorde en mindre kaka, bytte ut dadelpurén till plommonpuré, hade i en mosad banan och uteslöt alla äggvitorna. Men den var helt klart ätbar, men ingen sån där Wowupplevelse!
 
 
Ingredienser (kakan):
1 mogen avokado
1 dl kakao
1,5 dl plommonpuré
1 mosad banan
1 dl silestofu
3 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
Ett knivsudd salt
 
Ingredienser (frosting):
1 mosad banan
1-2 msk jordnötssmör
1 msk kakao
1 msk kokossmör
 
 
Kakan: sätt ugnen på 200 grader. Gör en egen liten form av en bit folie, min var runt 15 cm i diameter. Satvmixa avokado, banan och plommonpuré till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa lite till. Tillsätt resten och häll smeten i formen. Grädda i ungefär 30 minuter, stäng sedan av ugnen och lägg på aluminiumfolié och låt den stå inne en stund till. Ta ut kakan och låt den svalna. Bred över frosting, ringla över honung och strö över riven kokos.
 
Frosting: mosa bananen och blanda ihop med de andra ingredienserna.
 
 
Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Testa orginalreceptet, det har jag gjort, det var verkligen wow!!! 🙂

    Svar:
    Jag får ta och göra det 🙂 Tyckte att det smakade lite väl mycket ägg, så blir lite skeptisk mot mer ägg, men det kanske blir bättre? 😛
    Emma Barremyr
  2. Det smakade inte ägg alls 🙂 Dock använde jag turkisk yoghurt istället för silkestofu!

    Svar:
    Då ska jag testa det, för jag vet inte om jag gillade silkestofun så mycket 😛
    Emma Barremyr
  3. haha OJ, vilka byten du gjort! Det fina med dadelpuré är ju att den är precis "rätt" söt, och lite smak bidrar den ju med också, och konsistens. Och banan (?!?) – HUA. Och jag förstår skepticismen ang. äggen, men de behövs! Äggvita smakar ju ingenting, de bara "fixar" konsistensen 🙂 hoppas du försöker igen och gillar resultatet 😀

    Svar:
    Haha, nej det blev inte alls bra! Tog vad jag hade hemma (inga dadlar) så det blev nog inte lika bra som din! Banan däremot tycker jag en fantastikt bra och naturlig sötning i bakverk 🙂 Men ska testa göra kakan igen och göra rätt 😀
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *