Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kesobröd

Publicerad,

Hej finisar ♥

Det allra bästa med att jobba hemifrån är att kunna plocka ihop en riktigt god lunch från kylskåpet utefter vad jag är sugen på. Eller som igår, kunna slänga ihop ett nybakat bröd att avnjuta tillsammans med en kopp te!

Det kallar jag lyx och jag uppskattar det otroligt mycket!

Brödet som jag bakade igår bestod av en bas av keso och ägg för att höja proteinhalten en aning och därmed göra brödet mer mättande! Det passar perfekt som både frukost, mellanmål, lunch eller som tillbehör! Du väljer själv när du vill avnjuta ett gott bröd helt enkelt. Det här brödet går både fort och är väldigt enkelt att göra!

Mmmm! Själv njuter jag gärna av nybakat så ofta jag bara kan 🙂

IMG_7051 IMG_7053

 

Ingredienser:

  • 1 dl keso
  • 1 ägg
  • 1/2 dl (majs)mjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa ihop ägg och keso. Tillsätt torra ingredienser + kokosolja och blanda väl. Låt svälla i 5 minuter. Rulla brödet till en eller två fina bullar med fuktade händer och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över pumpakärnor och sesamfrö och kör in i ugnen i 15-20 minuter eller tills det fått en fin färg. Låt brödet svalna lite innan du äter det då det är ganska kladdigt när det kommer ut från ugnen men ”sätter sig” när det svalna något.

TIPS?

Himla gott med ost och marmelad 😀

 

IMG_7054 IMG_7057

 

Hoppas det smakar hörrni 😀

 

Kram / Emma.

18 Kommentarer

  1. Du tar alltid så frestande och fina bilder, de strålar matglädje! 🙂

  2. Jag brukar göra det där brödet med kvarg! Det tycker jag blir godare och går att äta rykande färskt, fast jag har inte riktigt en dl utan kanske ½ eller lite mer. Prova! När du kan äta havremjöl, testa med det också, så himla gott!

    • Tack för tipsen! Låter supersmarrigt 😀 Ska absolut testa med både kvarg och havremjöl 🙂 Kram

  3. Mums. =) Så gott det ser ut.

  4. Hej fina du! Jag älskar din blogg och har gjort ett bra tag men ännu mer det senaste då jag börjat äta efter fodmap då jag troligtvis har IBS. Du har massa bra recept som jag uppskattar att du delar med dig av! Men jag har en fråga, du har skrivit att det enda fröet i princip du får äta är hirs? Men enligt fodmap får man väl äta bovete, havregryn (måttliga mängder) och quinoa? Tacksam för svar, kram!

    • Hej fina Alice! Åh, vad glad du gör mig med dina fina kommentar! Under elimineringsfasen är det bara hirs som fungerar då bovete och havregryn är begränsade (funkar i måttliga mängder som du säger) och de kommer jag lägga till så småning om! Quinoa (som är en ört) funkar bra under elimineringsfasen så det äter jag 🙂 Hoppas du fick svar på dina funderingar! Kram

  5. Detta ska testas 🙂
    Imorrnkväll efter jobbet får det bli!! Självklart ost & marmelad till 🙂

  6. Åh detta vill jag pröva. Tror du att det går bra med vilket annat mjöl som helst? T.ex. sojamjöl, kokosmjöl, dinkelmjöl

    • Ja det borde det, men du får kanske justera mängderna. Använder du kokosmjöl får du ta mindre än om du t.ex. använder dinkelmjöl. Känns dig fram till bra konsistens 🙂

  7. ser riktigt gott ut! Tror du det går att byta ut keso mot ngt mjölkfritt, typ havregurt? 🙂

    • Tack 🙂 Ja men det borde fungera! Men du borde nog minska till 1/2 dl istället för 1 dl 🙂

  8. Hej! Brödet såg väldigt gott ut! Men är receptet för en macka? För annars vill jag göra flera på en gång 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *