Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Julig frukost

Publicerad,

God morgon mina solstrålar ♥

Hur är det med er?

Andra december är här och jag har precis ätit en riktigt julig frukost och sett på julkalendern som äntligen har börjat. Årets julkalender, Tusen år till julafton verkar himla rolig, som Historieätarna fast i barnvariant. Har ni kikat något på den? Själv älskar jag att under december månad varje morgon kika på julkalendern till frukosten. Det är liksom tradition, en himla mysig sådan, och oavsett hur gammal jag än är kommer jag nog alltid följa den! Dessutom tycker jag att de lyckats riktigt bra med julkalendrarna de senaste åren och nu ser jag fram emot att följa årets julkalender!

Morgonens juliga frukost bestod av saffransscones med chevreost och apelsinmarmelad, en pepparkakslatte och en kopp kaffe! Kunde knappast ätit en godare frukost ♥

Åh, vilken underbar start på dagen!

IMG_0351 IMG_0354

 

Pepparkakslatte:

  • 2 dl het havremjölk
  • 1 färsk dadel
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 krm vaniljpulver

Koka upp havremjölken. Mät upp alla andra ingredienser i en bägare med höga kanter. Häll på havremjölken och stavmixa sedan någon minut tills allt är hopblandat och du har en fluffig dryck framför dig. Häll upp, strö över kanel och njut av världens godaste latte!

 

IMG_0358 IMG_0360 IMG_0363

 

Recept på de goda saffranssconesen finns här!

 

Vad åt ni för smarrigt till frukost idag?

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Ska genast gå och göra mig en pepparkakslatte, låter så gott 🙂

  2. Jag älskar dina saffransscones! Jag och en kompis gjorde de senast i helgen, då vi bunkrade upp en rejäl brunch med sconesen, massvis av pålägg, smoothiebowl med lingonsmak och pepparkaksbollar. Julen är fantastisk! 🙂

  3. Här hemma blev det havregrynsgröt och äggmacka i morse 🙂 Funderade lite på dina saffransscones, ska kanske göra dem i morgon. Funkar de att frysa in? Jag bor själv och äter antagligen inte hela satsen på en gång, men vill heller inte bidra till matsvinnet och slänga mat. Tänker att det kanske funkar att frysa in om man sen rostar dom? Tack för en bra blogg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *