Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Jordnötsgranola med dadlar

Hej solstrålar ♥

Granola är gott att toppa det mesta med. T.ex. filen/ yoghurten/ keson/ kvargen/smoothien/ pannkakorna/ gröten/ glassen osv… Det funkar till mycket helt enkelt och kan varieras i all oändlighet. Jag gillar dock att ha havrekärnor i min granola eftersom de ger en härlig krispighet som kan vara svår att få med endast gryn och flingor. Men den som inte har havrekärnor kan t.ex. tillsätta solros-/ pumpakärnor istället för att få den där krispigheten.

Innan vi åkte upp till Idre bakade jag ihop en variant jordnötsgranola med dadlar som blev helt underbar! Dadlarna gör den extra söt och god samtidigt som den mättar bra tack vare högt innehåll av både fett och proteiner. En lyxig och god, men ändå hälsosam granola har ni här!

IMG_1612 - Kopia

IMG_1614

 

Ingredienser:

  • 10 dadlar
  • 1 banan
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 äggvitor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 4 dl havrekärnor
  • 2 riskakor
  • 2 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar, banan, jordnötssmör, äggvitor, kanel, kardemumma och salt till en slät smet. Blanda ner havrekärnor, havregryn och söndersmulad riskaka. Bred ut smeten på en plåt och kör in i ugnen i 20-30 minuter. Ta ut var femte minut och rör runt för att det inte ska bli en enda stor kaka av allt. Ta ut och låt svalna på plåten innan du häller upp i en förvaringsburk.

 

IMG_1615

IMG_1620

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Oj vad gott det ser ut!
    Granola är verkligen användbart och gott till det mesta 🙂
    Toppar min kesella/bärröra med granola inför mina långpass för extra energi = toppen!!

  2. Provade att göra de här och de blev supergott!! Äter de till mitt morgonfil varje dag nu, måste snart göra en ny sats.. 🙂

  3. Testar att göra detta imorgon! Ser supergott ut.

  4. Den här granolan smakade alldeles underbart! Jag bytte ut kryddorna mot kakao, så blev som chokladgranola. Mums 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *