Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Jordnötsgranola

Publicerad,

Hej ♥

Jag äter granola som godis just nu. Jag använder det också flitigt som topping på det mesta och en granolasats försvinner ungefär lika snabbt som den blir till. Jag älskar knapret och den här gången – den goda jordnötssmaken!

img_5782

IMG_5773

Ingredienser:

  • 2 dl havrekärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl av vardera bovetepuffar <–(klick) och quinoapuffar <–(klick) (eller mer havregryn)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 banan
  • 1/2 dl äggvita
  • 4 msk jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mosa ihop banan med äggvita och jordnötssmör och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt och kör in i ugnen och grädda i ca 20 minuter (tills det blir knaprigt och får lite färg). Ta ut ungefär var femte minuter och rör runt.

Om du vill kan du blanda i kokosflingor, torkad frukt, linfrön, chiafrön eller liknande när ganolan har svalnat och hälla upp i en burk. Alternativt gör du som mig, förvarar granolan som den är och varierar tillbehören lite för varje gång.

img_5772 img_5777

 

Just nu äter jag mest granolan som topping på gröten, pannkakorna eller som snacks!

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Jag som är ett stort jordnötsfan ska lätt prova detta receptet!! Har dock inte havrekärnor hemma…tror du det kan funka med mer havregryn istället? Eller finns det något annat man kan ersätta med? Kram

  2. Åh! Bra med något nyttigt och gott! 😀 hoppas du har haft en bra helg. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *