Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Jordnötsbiffar med sötpotatisstripes

Publicerad,

Jordnötsbiffar! Och så krispiga sötpotatispommes till det. Ja hörni, det var PRECIS så gott som det låter!

Det här var nog en av de godaste rätterna på hela veckan när vi åt veganskt. Sötpotatis och jordnötter är en väldigt bra kombination om ni inte redan visste det?

Jag gillar verkligen vegetariska biffar! Det är gott till så mycket. Det går att äta som vi gjorde – med sötpotatis, göra wraps av, äta som hamburgare, i sallad, os.v. Ja det går att kombinera med typ vad som helst och blir (nästan) alltid väldig gott!

Den här rätten måste ni prova! Scrolla för recept!

Jordnötsbiffar och sötpotatisstripes

4 personer

2 dl kokt råris
1 förpackning röda linser à 380 g
1 riven morot
1 dl jordnötter
4 msk osötat jordnötssmör
Salt och pappar
4 medelstora sötpotatisar
1 msk potatismjöl
2 msk olivolja

Lägg jordnötterna i en matberedare och mixa dem grovt. Skölj linserna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med morot och ris. Mixa ihop allt till en smet och tillsätt sedan jordnötssmöret. Smaka av med dalt och peppar, men var försiktig med saltet ifall jordnötterna är salta. Forma till biffar och stek dem i olja tills de blir gyllenbruna. 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta sötpotatisen. Gnugga in den i potatismjöl och ringla över olivolja. Salta och kör sedan in dem i ugnen tills de får lite färg (runt 20-30 minuter).

Servera biffarna med sötpotatisstripsen, havrefraíche och sallad.

YUUUUMMMM!!!!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Namnam! ? Vad fyller potatismjölet för funktion? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *