Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ingefärslax med sötpotatis- och kokospuré

Publicerad,
Gokväll 
 
Det är ett väldigt tjat om choklad och kokos här på bloggen, jag veeet!
 
Förlåt, men jag tycker ju så mycket om både choklad och kokos. Älskar även jordnötssmör och dessa tre ingredienser finns med varje dag i någon form i mitt kostintag! Såååå, ni får gilla läget liksom – och så hoppas jag att ni gillar mina chokladiga och kokosiga recept lika mycket som jag. Hihi.
 
Dagens middag blev en ny variant av sötpotatisen – också en farligt god och nyttig sak fullspäckad med härliga kolhydrater till musklerna! Vi testade för första gången att göra puré av sötpotatisen, och det har vi inte gjort för sista gången om jag säger så 🙂
 
Mmmmm…..
 
Laxen hittar du recept på här <– (klick)
 
 
 
Sötpotatis- och kokospuré:
600 g sötpotatis
1 dl kokosmjölk (det tjocka – inte vattnet)
Salt
Kanel
 
Börja med att förbereda laxen. Skala potatisen och skiva den i tjocka skivor. Koka den sedan med lite salt tills den mjuknar. Häll av vattnet och sleva i kokosmjölken (grädden), salta lite och pudra över kanel. Stavmixa till en slät puré som du sedan serverar till fisken och en färgglad sallad!
 
Receptet är för två personer, eller en stor portion och en lite mindre ”normal” portion. Killen i huset äter ju såå mycket mat så ibland får vi laga för tre för att det ska räcka 😀
 
 
 
Har ni testat göra puré/ mos av sötpotatis?
 
Ni borde absolut prova att göra det om ni gillar sötpotatisen! Gillar ni inte kokos? Kör på vanlig grädde då 🙂
 
Kram / Emma

4 Kommentarer

  1. Gud så gott det ser ut 🙂

  2. Först och främst vill jag tacka för en riktig bra blogg. Jag bli jätte inspirerad av alla goda recept och tips. Jag testade att göra raw pastan med avokado och ruccolakrämen, suuuuper gott! 🙂
    Jag vill därefter fråga vad man kan göra utav ”vattnet” som blir över från kokosmjölken när man gör sötpotatismoset?

    • Vad glad jag blir att du gillar bloggen, TACK! Kul att du gillar recepten också 🙂 Kokosmjölken och även ”vattnet” används till mugcakes, gröt, chiagröt, eller att baka med, typ muffins eller annat gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *