Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

I måndagens matlåda finns lördagens middag

Publicerad,

Hej ♥

Det där med matlåda från storkok är så finurligt. Jag och Pelle gör ofta dubbla portioner så att det även räcker till lunch nästa dag (och där är både tid och pengar sparade), men hemma hos mamma och pappa där vi för tillfället är 6-7 matglada personer är det nu trots storkok svårt att få det att räcka till matkåda till alla. I lördags var jag dock ensam hemma och hade tid för experiment i köket – till middag blev det lins- och sötpotatisbiffar med fetaost som serverades på en bädd av spenat med gröna oliver, minitomater,avokadosås och en egen vitkålssallad – och såklart massa mat över till mina lunchlådor i veckan! Wiiiieee!

Så till lunch idag äter jag dessa mumsiga vegetariska biffar gjorda på röda linser och sötpotatis!

matlada1

Ingredienser (10 biffar):

  • 1 gul lök
  • 4 dl kokta (2 dl okokta) röda linser
  • 400 g sötpotatis
  • 100 g fetaost
  • 2 ägg
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Sesamfrön

Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt anvisning på paketet och kör under tiden skalad, hackad sötpotatis och lök i mixern till en grötliknande konsistens. Blanda sedan ner linser, fetaost, ägg, kokosmjöl, fiberhusk och kryddor. Smaka av med salt. Låt stå i kylen en stund innan du med fuktade händer rullar bollar, plattar ut, panerar i sesamfrön och lägger på en oljad plåt. Ha dem i ugnen i runt 20-30 minuter (tills de får lite färg – håll koll, det varierar från spis till spis).

matlada2

Vitkålssalladen är gjord på riven vitkål, rapsolja, ättika, salt, svartpeppar och oregano. Perfekt att göra en stooor portion av och ha stående i kylen under veckan!

matlada3

Vad äter ni till lunch idag?

Kram / Emma.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *