Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

I baktagen igen

Publicerad,

Hej på er

Full rulle hela dagen idag och inte förrän nu har jag sjunkit ner i soffan med boken för att läsa och ta det lugnt resten av kvällen. Efter plugget drog jag och Pelle till gymmet och sen kom mamma och mormor på fika. Mys! Därefter drog jag igång ett ganska stort projekt i köket. Det blev mycket på en gång när jag samtidigt lagade dagens middag, stekte pannkakor till morgondagens matlåda, samt bakade bröd. Dagens middag bestod av pasta och kalkonbaconsås med champinjoner. Har ni inte testat kalkonbacon måste ni göra det, mycket fräschare, godare konsistens och inte så salt. Ett litet tips sådär!

Nu till det nybakta – dinkelbullar med morötter

Hade inget riktigt recept att gå efter utan imroviserade lite och det blev ganska bra!

Ingredienser:
5 dl vatten
25 gram torrjäst
1 msk olivolja
1 msk honung
2 rivna morötter
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
4 dl fullkornsdinkelmjöl
Ca 8 dl dinkelsikt

Blanda solroskärnor, nästan allt mjöl, jäst, morötter och salt. Värm vatten, olivolja och honung till fingervarmt och rör ned i mjölblandningen. Knåda allt till en deg som får jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla dem sedan till bullar och låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Pensla med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter (OBS! Håll koll på bröden, alla spisar är olika). Låt dem sedan svalna på galler under en bakduk. Sen är det bara att mumsa i sig 🙂

Nu blir den en tekopp och en bok!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *