Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Högrev i rödvinssås

Publicerad,

Tjoohoo ♥

Vi tar och avslutar måndagen med det smarriga receptet på grytan med högrev och rödvinssås som vi åt igår!

Det är verkligen så jäkla gott att göra långkok med rödvinssås och har ni inte testat rekommenderar jag er att göra det 🙂

Någon form av potatis till är allra godast, och den här gången blev valet potatismos hos oss! Potatismoset gjordes på ekologisk mospotatis som mixades ihop med smör och en skvätt mjölk + salt och peppar!

Enkelt och så gott!

IMG_6882 IMG_6890

 

Ingredienser (4 personer):

  • 800 gram högrev
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl kalvfond
  • 1/2 dl råsocker
  • 100 gram smör
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Koka upp och låt reducera till hälften. Ta sedan av från plattan, lägg i smöret och rör runt tills såsen tjocknar något. Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar och häll sedan på såsen. Äter du inte enligt FODMAP kan det vara gott att skiva i lite lök och svamp också. Ställ in grytan i ugnen och låt det sedan stå där i 4-6 timmar. Använd en gryta som passar köttbiten i storlek, och se till att köttet ligger i sås hela tiden. Eventuellt kan du behöva hälla på lite vatten. Efter 3-4 timmar brukar jag dra isär köttet, blanda runt med såsen och sedan låt det stå där ett par timmar till.

Servera med t.ex. potatismos och lingon!

 

IMG_6888 IMG_6887

 

Ett annat tips på långkok är dragen älg (FODMAP-anpassad)!

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Hej. Jag har precis drabbats av löparknä och det känns jätte trist då jag verkligen älskar att springa. Har du några tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *