Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hjortskavsgryta med ugnsrostad potatis och lingonsylt

Publicerad,

img_7022

Halloj finisar ♥

För några veckor sedan gjorde vi en alldeles underbar och busenkel hjortskavsgryta till söndagsmiddag. Den goda grytan serverade vi med skivad delkikatesspotatis som rostats i ugnen med olivolja och salt, en klick lingonsylt och en gäng grönsaker som ju är standard på våra middagstallrikar!

Hjortköttet hade en lätt röksmak som förkylde hela rätten och det här är lätt en ny favorit här hemma hos oss!

Det ska vara enkelt att njuta av god mat, och den här grytan är både enkel och väldigt god! Vill ni förgylla en härlig vardagskväll rekommenderar jag det här smarriga grytan, men den passar också lika bra till helgen då den ger en lyxig känsla med sina goda smaker!

img_7025img_7026

Ingredienser (2-3 personer):

  • 240 g kronhjortskav med röksmak
  • 5 cm purjolök (gröna delen vid IBS)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk oxbuljong
  • 1 msk soja
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning
  • Delikatesspotatis (de är rätt små och jag brukar räkna 5-6 st per person)
  • Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Börja sedan med att skrubba potatisen, skiva den i 1/2 cm tjock skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivlja och salt och kör in i ugnen till den får färg (ca 30 minuter). Fräs sedan skav i en klick smör. Hacka purjolöken och rör ner i skaven, salta och peppra. Häll på grädde, fond och soja. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner. Koka upp under omrörning och låt sjuda i cirka 10 minuter. 

Servera skavgrytan med potatis, lingonsylt och färgglada grönsaker!

Ät och njut av en underbart god och enkel måltid ♥

img_7028 img_7030

 

Recept på fler skavgrytor:

>> Älgskav i kokossås med potatis- och palsternackspuré

>> Renskavsgryta med mos

>> Nötig renskavswok

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *